Arvoitukselliset ennakkoasetelmat Järvenpäässä

MESTIS / Ennakko
Järvenpäässä pelataan yksi Mestis-kierroksen vaikeimmin arvioitavista otteluista.

Joukkueen rakentamisen viime tippaan jättänyt KJT oli enemmän kuin vaisu harjoituspeleissään, mutta väläytti kertaalleen Kiekko-Vantaata vastaan. Sarja-avaukseen mennessä kokenut valmentaja Seppo Repo oli kuin taikaiskusta tilkinnyt joukkueensa vuotaneen puolustuksen, eikä Jaakko Suomalaisen tarvinnut edes venyä parhaimpaansa 2-1-vierasvoitossa Ahmoista.

Materiaaliltaan KJT on yksi sarjan heikoimmista, mutta merkit viittaavat siihen suuntaan, että Repo saa nuoren joukkueen taistelemaan vahvasti kotikaukalossaan viime talven tapaan. Vauhtia ja tahtoa KJT:n pelistä ei puuttune, ja jos järkikin pysyy mukana, ei Järvenpäästä viedä pisteitä ihan helposti. Avauspelissä ei tosin vielä nähty, miten paketti pysyy kasassa tappioasemassa. Vähän yhdessä pelannut puolustus saattaa osoittautua hyvinkin haavoittuvaksi.

Sarjan keskivaiheille arvostettu Kokkolan Hermes avasi kautensa taistelemalla kotonaan 4-4-tasapelin Jukureita vastaan. Kokematonta maalivahtikaksikkoa on pidetty Hermeksen heikkoutena, ja alku olikin tolppien välissä aloittaneelle Mikko Hankaniemelle vaikea, sillä Jukurit ohitti hänet neljästi jo avauserässä. Sen sen jälkeen Hankaniemi oli kuitenkin ohittamaton, ja Hermes nousi tasoihin.

Ongelmia kokkolalaisille aiheuttavat loukkaantumiset, sillä Hermeksen hyökkäyksen kärki on terävä, mutta ei sittenkään kovin laaja. Ilveksestä tullut Jari-Pekka Pajula on poissa pelistä ainakin neljä viikkoa, ja kokenut Jani Uskikin on sivussa toistaiseksi. Avauskierroksella kuumeillut Aku Joki-Erkkilä sentään lienee kokoonpanossa Järvenpäässä.

Hermeksen maalivahtiosastoa saattaa vahvistaa aiemmin TuToon liitetty lahjakas Teemu Lassila, joka on ollut viime päivät mukana joukkueen harjoituksissa. Lassila ei 19-vuotiaana pysty tuomaan parannusta Hermeksen maalivahtien kokemattomuuteen, mutta taitotasoa hän saattaa hyvinkin nostaa, sillä TPS:ssä kolmosveskariksi jäänyt Lassila on tehnyt junioreiden sarjoissa vakuuttavaa jälkeä.

» Lähetä palautetta toimitukselle