VeikkausTV-ennakko: SaPKo hamuaa sadan tehdyn maalin rajaa KeuPan kustannuksella

MESTIS / Ennakko
SaPKo on saanut viime aikoina juhlia maalien muodossa.
Kuva © Antti Varonen
Viiden ottelun voittoputkessa oleva KeuPa saa kovan haasteen suoraan Mestiksen kärjestä, kun vastustajat viime aikoina kerta toisensa jälkeen murskannut SaPKo saapuu Keuruulle toistamiseen.

Mestiksen runkosarjaotteluita on läpi kauden mahdollisuus katsoa joka perjantai VeikkausTV:n ja Ylen tv-lähetyksien kautta. VeikkausTV välittää KeuPan ja SaPKon välisen kamppailun kello 18.30 alkaen. Itse lähetys alkaa kuitenkin jo hieman aikaisemmin.

Aiemmat kohtaamiset

Viime kevään myötä tutuiksi tulleet joukkueet ovat pelanneet toisiaan vastaan kuluneella kaudella kahdesti. KeuPa aiheutti lokakuussa 3−1-voitollaan pässipaidoille kauden ensimmäisen kotitappion.

Neljä päivää myöhemmin Keuruulla SaPKo sai kuitenkin revanssinsa kukistettuaan keuruulaiset voittomaalikilpailun päätteeksi. Savonlinnalaisille harmaita hiuksia aiheutti erityisesti KeuPan Jere Friberg, joka iski molemmissa otteluissa joukkueensa avausmaalin.

Ottelun lähtökohdat

Viisi edellistä otteluaan ilman ainoatakaan pistemenetystä pelannut KeuPa on SaPKon ohella yksi Mestiksen kuumimmista joukkueista. Viimeisen kymmenen ottelun otannalla joukkue on kerännyt peräti 23 pistettä 30 mahdollisesta.

Jos sarjakärki SaPKolta maalinteko on luonnistunut, myös KeuPalle maalit ovat viime aikoina maistuneet. Joukkueella on kulkenut sekä kotona että vieraissa. Lukuun ottamatta runsasmaalista 7−6-voittoa Jokipojista keuruulaiset ovat myöskin pitäneet vastustajansa joulukuun aikana korkeintaan vain kahdessa maalissa.

Aki Kangasmäen ja hiljattain joukkueeseen liittyneen Patrik Forsbergin myötä KeuPa on saanut hyökkäykseensä leveyttä, ja ulkomaalaishyökkääjien Roberts Locansin ja Thomas Andresin paikat löytyivät keskiviikkona nelosketjusta.

Joukkue kuitenkin koki Sameli Ventelän loukkaantumisen myötä kolauksen puolustajaosastollaan. Ventelän lisäksi ainoastaan Roni Sevänen on kyennyt tukemaan joukkueen hyökkääjiä pelillisesti.

SaPKon joulukuu on sujunut toistaiseksi virheettömästi. Kolmen ottelun tappioputkensa jälkeen savonlinnalaisjoukkue on napsinut vakuuttavalla tavalla neljä voittoa neljästä ottelusta. Voittojen ansiosta SaPKo on saanut tehtyä sarjataulukossa pienen pesäeron TUTOon nähden.

Pässipaidat ovat tehneet maalinsa lähes lamaannuttavalla tehokkuudella hyödyntäen vastustajien puolustuspelillisiä heikkouksia sekä käyttäen onnenlahjat edukseen. Maalintekoon ovat osallistuneet täydellä höyryllä kaikki neljä ketjua. Myös ylivoimakentälliset ovat joulukuun jokaisessa ottelussa onnistuneet vähintään kahdesti.

Toisaalta myös vastustajat ovat päässeet melko useasti lähelle SaPKo-maalia lukuun ottamatta keskiviikkoisessa ottelussa Espoo Unitedia vastaan. Silti laukaukset kohti maalia ja Juhana Ahoa ovat pysyneet hallituissa lukemissa.

Tilastohuomioita

KeuPa-hyökkääjä Samuel Salonen komeilee 31 pisteellään aivan kärkisijoilla Mestiksen pistepörssisssä. Aki Kangasmäki on joukkueen sisäisessä pistepörssissä jo kahdeksantena, vaikka miehellä on takanaan vasta kymmenen ottelua keuruulaisten riveissä.

SaPKoa vastaan jo aiemmin kuluneella kaudella 1+2-tehoin pelannut Henri Keskilohko on viime aikoina ollut oivassa maalivireessä. Hyökkääjä on viidessä edellisessä ottelussa tehnyt neljä maalia.

Lähtökohtaisesti keuruulaisten kakkosmaalivahtina torjunut Petri Pitkänen on aloittanut joukkueen maalilla jo kolmessa ottelussa peräjälkeen. Pitkänen on saanut urakoida, sillä kahdessa ottelussa mies on torjunut yli 35 kertaa.

SaPKo on neljän edellisen ottelun aikana tehnyt vastustajan verkkoon peräti 25 maalia. Sadan tehdyn maalin raja kiiluukin jo savonlinnalaisten silmissä. Lisäksi otteluissa kolme kertaa neljästä pässipaidat takoivat tulostaululle tylyt 3−0-lukemat jo ennen ottelun puolta väliä.

Ajanjakson aikana hyökkääjistä Jonatan Tanus, Kalle Saramäki, Rasmus Hämäläinen ja Teemu Lepaus ovat viettäneet kerran kahden maalin iltaa. Pistepörssiä johtava Tanus on viime aikoina ollut pelaajista hurjimmassa vireessä, sillä hyökkääjä on otteluissa takonut peräti kymmenen tehopistettä.

Pienempää huomiota osakseen saava SaPKon ykköspuolustaja Casimir Jürgens paahtaa viiden ottelun pisteputkessa, jonka aikana mies on tarjoillut kuusi maaliin johtanutta syöttöä.

Arvio

KeuPa ja SaPKo eivät ole kokeneet joulukuun aikana vielä tappiotakaan, joten joukkueet lähtevät illan kamppailuun voitokkaista asetelmista.

SaPKo on viime aikojen murskavoitoissaan saanut vastustajansa näyttämään todellisuutta huonommilta kentän jokaisella osa-alueella. KeuPa sen sijaan on kompensoinut keskinkertaista oman alueen puolutuspelaamistaan tehokkaalla maalinteolla.

Savonlinnalaisia vastaan ote pelivälineestä on oltava keuruulaisilla vähimmäistavoite. Toisaalta SaPKo ei ole tarvinnut ensiluokkaisiakaan maalipaikkoja maalien iskemiseksi, eikä pässilauman tarjoaman uhan minimoinen ole monelta onnistunut.

Seuraa Heitä

Patrik Forsberg #3 | Hokki

Puolustaja

Pelasi keskiviikkona Aki Kangasmäen ja Janne Väyrysen rinnalla. Erottuuko KeuPan uusin hankinta kotijäällä edukseen?

Kalle Saramäki #9 |

Hyökkääjä

Alkukauden maalitykin tahti on ollut viime aikoina hiljaisempaa. Keskiviikkona Espoo Unitedia vastaan hyökkääjä osui kuitenkin kahdesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle