Saako KeuPa revanssinsa vai asemoituuko paikka jumbona?

MESTIS / Ennakko
KeuPa putosi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa SaPKon kyydistä.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen häntäpäähän juuttunut KeuPa saa lauantaina vastaansa SaPKon, jolla on alla kaksi peräkkäistä voitokasta vierasottelua Jokipojista ja Hermeksestä. Savonlinnalaiset ovat pitäneet tukevasti kiinni sarjan kakkospaikasta.

KeuPa katkaisi keskiviikkona JYP-Akatemiaa vastaan viisi ottelua kestäneen tappioputkensa voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-4. Joukkue sai ottelulle mainion alun, kun se onnistui kahdesti ensimmäiseen kymmenminuuttiseen. Jyväskyläläiset kuitenkin riistivät itselleen pisteen tulemalla viimesellä minuutilla tasoihin.

Tappioputkensa aikana keurulaiset onnistuivat maalinteossa vain yhdeksästi eli 1,8 kertaa ottelua kohden. Vastaavasti joukkue päästi peräti 17 maalia, joten valuminen sarjan häntäpäähän on tapahtunut väistämättömästi.

KeuPan maalinsuulla on käynyt suhina, sillä Antti Karjalainen, Petri Pitkänen ja Lukko-laina Rasmus Rinne ovat kukin vuorollaan olleet torjuntavastuussa. Selkeän ykkösmaalivahdin puuttuminen on heijastunut myös joukkueen puolustuspelaamiseen mollivoittoisesti.

SaPKon päättää kolmen ottelun vieraspelisarjansa

Vierasjoukkue SaPKo jatkoi vieraspelejään perjantaina voitokkaasti. Pässipaidat nujersivat Hermeksen lukemin 1-3, Mikko Lahtelan ja 35 torjuntaa ottaneen Olli Kälkäjän johdolla.

Kolmannessa erässä Hermes laittoi SaPKon rumputuleen laukomalla maalia kohti peräti 15 kertaa, mutta savonlinnalaiset saivat vihdoin tilkittyä puolustuspäänsä. Joukkue nimittäin päästi kuudessa edellisessä ottelussa keskimäärin peräti neljä maalia.

SaPKo-luotsi Pasi Räsänen kokeili Hermes-otteluun uusia variaatioita jokaisen ketjun kohdalla, muun muassa siirtämällä kultakypärä Janne Kumpulaisen nelosketjuun ja Teemu Lepauksen kakkosketjuun. 

KeuPan ja SaPKon kauden aiemmassa kohtaamisessa pässipaidat nollasivat keuruulaiset puolustusvoittoisella mutta tehokkaalla pelillä. Nähtäväksi jää, kykeneekö KeuPa ottamaan keskiviikon ottelusta saamansa kipinän lauantaille ja samalla maajoukkuetauolle lähdettäessä.

Seuraa Heitä

Emppu Pulliainen #19 |

Laitahyökkääjä

Keskiviikkona KeuPan ykkösketjuun nostettu Pulliainen oli joukkueensa yksi valopilkuista kirjattaessaan kaksi syöttöpistettä. Saako hyökkääjä roolia myös kotona?

Mikko Lahtela #14 | FPS

Keskushyökkääjä

Lahtela oli perjantaina Kokkolassa mukana joukkueensa kaikissa kolmessa maalissa tehoin 1+2. Jatkuuko miehen tehoilu myös lauantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle