Lohipaidat uivat Keuruun apajille

MESTIS / Ennakko
Sarjanousija on ollut kotipeleissään hyvässä lennossa.
Kuva © Antti Varonen
Kiekko-Vantaa hyppää keskiviikkona bussiin ja matkaa Keuruulle kohtaamaan hankalan kotijoukkueen maineessa seilaavan KeuPan. Lähtökohdat huomioon ottaen on ottelusta odotettavissa tasainen taisto tärkeistä pisteistä.

Vierailla on allaan komea 6-0-vierasvoitto sarjan ehdottomaan eliittiin kuuluvasta TUTOsta. Kotijoukkue ei jää kuitenkaan tässä vertailussa juurikaan jälkeen, sillä KeuPa kaatoi perjantaina kotonaan Hokin 4-2-lukemin erittäin positiivisen ja kypsän esityksen jälkeen.

Viittä edellistä ottelua vertaillen on vierailla yksi piste enemmän plakkarissa. Kauden keskinäisissä ovat molemmat napanneet kotivoiton ja maalierokin on kauden kohtaamisissa tasan.

Kiekko-Vantaan maalilla jatkanee Kevin Lankinen, joka onnistui Turussa loistavasti ottaen 47 torjuntaa ja pokaten kaikki mahdolliset pystit pelin jälkeen.

KeuPan maalilla puolestaan onnistui viime pelissä Petri Pitkänen. Kotijoukkue on kuitenkin peluuttanut maalivahtejaan tasaisesti ja Erno Suomalainenkin pystyy pelatessaan tarjoamaan isännille mahdollisuuden voittoon. Todennäköistä kuitenkin on, että valmennusjohto luottaa Pitkäsen vireeseen keskiviikkonakin.

Vantaalaisten ratkaisuvoima ei ole viime peleissä jäänyt pelkästään kultakypärä Tomi Tuomiston ketjun varaan. Iikka Kangasniemen siirto toiseen ketjuun on leventänyt joukkueen ratkaisuvoimaa myös muihin koostumuksiin ja joukkueen hyökkäyspeli on viime aikoina osoittanut vaarallisuutensa.

Myös KeuPan avainpelaajat jakautuvat useampaan ketjuun. Kultakypärää kauden aikana ovat vuoronperään kantaneet Juuso Mörsky ja Janne Kumpulainen. Tehomiesten pelatessa eri ketjuissa jakaantuu hyökkäysvoimakin laveammalle.

Loistavan edellisen pelin pelannut Mörsky ottaa keskiviikkona parhaan pistemiehen symbolin kantaakseen. Myös Markus Rämä sai viime pelissä maalijyvänsä kohdalleen ja nälkää varmasti riittää maalintekoon keskiviikkonakin.

Juuso Mörsky painaa KeuPan kultakypärän päähänsä illan otteluun.
Kuva © Timo Savela

Näistä lähtökohdista muodostunee tasainen ja viihdyttävä kamppailu, jossa asenteen ja hermokontrollin merkitys korostuu. Pienten marginaalien ottelussa kummallakaan ei ole varaa turhiin jäähyihin ja Keuruun kotiyleisön kannustus voikin tehdä sen pienen, mutta ratkaisevan eron joukkueiden välille.

Vantaalaiset ovat jo kerran tällä kaudella nähneet, että maalle ei ole varaa saapua takinliepeet hulmuten. Jos viime reissusta on otettu opiksi ja kotijoukkueen pelihuumori on viime pelien tasolla, voidaan illasta odottaa erittäin viihdyttävää ja yleisöön menevää Mestis-iltaa.

Seuraa Heitä

Tomi Ahonen #41 |

Hyökkääjä

Naapurikylällä lainalla poikennut kotiyleisön suosikki palaa kokoonpanoon. Lainapestillä mies paukutteli hurjia tehoja, joten maalivainu on kohdallaan. Minkälaiset juhlat mies tarjoaa kotiyleisölleen keskiviikkona?

Santtu Sulander # |

Hyökkääjä

Sveitsin B-liigan Dübendorfista siirtynyt maajoukkuelegendan poika pelaa avausottelunsa Suomessa. Miten tuore Kiekko-Vantaan vahvistus sopeutuu Suomen ja Keuruun kaukaloon?

» Lähetä palautetta toimitukselle