Kiekko-Vantaalla ei varaa ylimielisyyteen KeuPan vieraana

MESTIS / Ennakko
Pystyykö keurulaaiskapteeni Maasalo johdattamaan KeuPan voittojen tielle?
Kuva © Timo Savela
Keskiviikkoisella Mestis-kierroksella KeuPa saa vieraita Vantaalta, kun lohipaidat matkustavat Keski-Suomeen keuruulaisten vieraaksi. Isäntäjoukkue lähtee otteluun haastajan asemassa, vaikka joukkue onkin osoittanut heräämisen merkkejä.

Viime ottelu oli KeuPan Mestis-taipaleen kannalta historiallinen, sillä joukkue saavutti ensimmäisen Mestis-pisteensä hienon taistelun jälkeen Turusta, kun se kaatui TUTOlle vasta voittomaalikilpailun jälkeen 2-3-lukemin. Keuruulaisjoukkueen käskyttäjä Jussi Tupamäen mukaan TUTO-ottelu oli KeuPan kuluneen syksyn tasapainoisin peli, joten kotijoukkueen näkökulmasta nousuhdanteen toivoisi jatkuvan.

TUTOa vastaan onnistuneella maalivahtipelillä oli suuri merkitys, kun Lukosta yhden ottelun lainalla ollut Oskari Setänen torjui keuruulaismaalilla. Setänen on kuitenkin jo palannut Lukon liigarinkiin, joten maalille noussee Petri Pitkänen. Pitkänen torjui mainiosti Mestis-debyytissään KooKoota vastaan, ja saman vireen on jatkuttava Kiekko-Vantaa-ottelussa.

Tasapainoa alkaneen kauden aikana ovat heikentäneet lukuista turhat jäähyt ja niistä johtuvat takaiskut. KeuPan pitää pysyä poissa jäähyaitiosta, jos se haluaa pelata Kiekko-Vantaan käsittelyssä ehjät 60 minuuttia.

KeuPan kokoonpanosta sivussa loukkaantumisten vuoksi ovat puolustaja Samuli Paananen ja hyökkääjä Matias Kiiskinen.

Pystyvätkö lohipaidat palaamaan tasolleen?

Mikkelin Jukurit katkaisi Kiekko-Vantaan alkupelien lennon tylysti kaatamalla vantaalaiset lauantaina lukemin 2-6. KeuPa-ottelussa on kiinnostavaa nähdä, saako joukkueen päävalmentaja Jami Kauppi rivit kasattua ja asenteen tappio-ottelua edeltävälle tasolle.

Kiekko-Vantaa saa alustavien kokoonpanotietojen mukaan jalkeille mielenkiintoisen miehistön. Keuruulaisyleisön kannattaa suunnata katseensa etenkin Blues-laina Antonin Honejsekiin, joka pelaa keskiviikkona ensimmäisen ottelunsa lohipaidassa ja tuonee tulivoimaa jo ennestäänkin tehokkaaseen vantaalaishyökkäykseen. Muista espoolaislainoista mukana lienevät Timi Lahtinen, Ilkka Kangasniemi sekä Victor Westermarck ja maalia vartioinee HIFK-laina Antti Ore.

Vantaalaisten suurimmaksi kompastuskiveksi viime peleissä on noussut puolustuspeli, eikä energistä KeuPa-hyökkäystä vastaan ole varaa pienimpäänkään löysäilyyn. Jos lohipaidat saavat Oreen avustuksella maalinsa tilkittyä, pitäisi sarjapisteiden olla kuitenkin vantaalaisten saavutettavissa.

Seuraa Heitä

Jere Sneck #44 |

Puolustaja

Raamikas puolustaja nostettiin Kiekko-Vantaaan kapteenistoon Kalle Moision jätettyä Vantaan taakseen. Onko Sneckistä vastuunkantajaksi keskiviikkona?

Taneli Maasalo #21 |

Keskushyökkääjä

Taitava kahden suunnan sentteri, joka onnistui viime ottelussa TUTOa vastaan iskemään kauden toisen maalinsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle