Maukkaan sopan ainekset Keuruun perjantai-illassa

MESTIS / Ennakko
KeuPan kotipeleissä on riittänyt vauhtia ja viihdettä.
Pudotuspelipaikasta tiukasti kamppaileva KeuPa isännöi perjantai-iltana kotikaukalossaan Mikkelin Jukureita. Vieraat ovat turvallisesti kiinni kotiedussa pudotuspeleihin, kun taas KeuPa tarvitsee vielä tärkeitä pisteitä jatkaakseen pelejään runkosarjan jälkeen.

Iltaan lähdetään eri päästä sarjataulukkoa. KeuPan viiden ottelun pisteputki katkesi viime lauantaina kotihallissa TUTOa vastaan ja keskiviikkona joukkue kärsi tappion KooKoon vieraana.

Varsinkin ensin mainitussa oli putken jatkamiseen kaikki edellytykset, mutta taisteleva turkulaisryhmä oli sen pelin ainoan maalin verran parempi. Keskiviikkona poissaolojen sävyttämässä ottelussa tasoeroa tulevaan liiganousijaan oli liikaa.

Jukureilla on alla yksi kauden ehjimmistä esityksistä, kun joukkue kaatoi TUTOn kotonaan. Yleisesti joukkueen peliä on värittänyt vähämaalisuus ja pisteitä on napsunut eritoten ryhdikkäillä oman pään otteilla. Onkin kulunut melkein kuukausi siitä, kun joukkue on saanut tehtyä yli kolme maalia ottelussa.

Kokoonpanot kohdallaan

Ellei flunssa-aaltoja tai muita yllätyksiä iske, pääsevät molemmat joukkueet peliin melkeinpä parhailla miehistöillään.

KeuPalta viime ottelussa puuttuneista miehistä Kaarlo Jormakka palaa kokoonpanoon ja Janne Kumpulainenkin saatetaan nähdä kaukalossa. Näiden miesten poissaolo näkyi joukkueen hyökkäyspelissä Kouvolassa. Myös Sebastian Kauppila saanee vaihteeksi puolustaa KeuPa-maalia Parolannummen harjoituskenttien sijaan.

Kaarlo Jormakka tuo taisteluhenkeä KeuPan kokoonpanoon.

Jukureilta sairastuvalta on palaamassa Jani Forsström, joka puuttui edellisestä ottelusta flunssavaivojen takia. Pitkäaikaispotilaana poissaoloaan jatkaa hyökkääjä Miikka Männikkö, jonka paluuta odotellaan maajoukkuetauon jälkeen. Myös penkin takana saadaan rivit kuntoon, kun valmentaja Antti Pennanen on toimitsijakieltonsa kärsinyt ja palaa puikkoihin Keuruulla.

Illan ratkaisussa isossa osassa tulee jälleen kerran olemaan maalivahtipeli. KeuPalla viime peleissä torjuneet Erno Suomalainen ja Petri Pitkänen ovat molemmat pelanneet hyvin tappioista huolimatta. Pelivuorot jaettaneen aamun harjoituksien jälkeen.

Vieraiden maalilla Ronan Quemener piti tyylikkään nollan edellisessä ottelussa. Myös tšekkiläinen Tadeas Galanský on pelannut hyvin päästessään luukulle, joten ei olisi iso yllätys mikäli mies korvaisi ranskalaisen Quemenerin maalinsuulla.

Keuruun kiekkopyhätössä on viime aikoina nähty lukemiin tuijottamatta erittäin viihdyttäviä ja yleisöön meneviä kamppailuja. Ratkaisijoita molemmilla riittää usempaan ketjuun. Sen vuoksi kurinalaisuus ja taistelu tulevatkin nousemaan ratkaisevaan asemaan pisteitä jaettaessa.

− Emme ole isoin tai taitavin joukkue, mutta voimme pärjätä työnteossa, KeuPan valmentaja Jussi Tupamäki totesi KooKoo-pelin jälkeen. 

Yleisö voikin tälläisen kommentin jälkeen odottaa kaukaloon energistä ja taistelevaa KeuPaa ja kun Jukurit tuskin antaa tuumakaan periksi, on ilmassa hienon Mestis-illan ainekset.

Seuraa Heitä

Taneli Maasalo #21 |

Keskushyökkääjä

Kapteeni johtaa joukkuetta edestä päin ja pääsi myös maalin makuun Kouvolassa. Aukeavatko hanat kunnolla hurjan kotiyleisön edessä?

Jaakko Turtiainen #28 |

Laitahyökkääjä

Edellisessä ottelussa tehoillekin päässyt työmyyrä taistelee ja tekee kovasti töitä illasta toiseen. Paikan tullen myös likaisemmatkin hommat hoituvat.

» Lähetä palautetta toimitukselle