Nöyrtyykö Kalpa jälleen Sportille Niiralan montussa?

MESTIS / Ennakko
Sport on ollut Kalpalle Kuopiossa vaikea vastus viime vuosina. Kalpa on voittanut Sportin Kuopiossa viimeksi 20.1.1985, jolloin tulos oli 6-2. Onko nyt voiton aika vai juottaako Vaasalaiset jälleen Kalpalle karvasta kalkkia?

Aiemmat kohtaamiset

Kalpa ja Sport ovat ottaneet tällä kaudella yhteen tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen kohtaaminen muistutti F-junnujen maalintekokisaa. Sen vei nimiinsä Sport, kun Niklas Fogström veivasi kiekon maalin edestä verkkoon jatkoajalla.

Toinen kamppailu Kuopiossa päättyi jälleen Sportille tälläkin kertaa jatkoajalla. Jussi Heikkisen komea nousu toi ahdingossa silloin pelanneelle Sportille 2 pistettä.

Kolmas kamppailu Vaasassa olikin sitten Kalpan heiniä. Tarkasti puolustanut Kuopiolaisryhmä vei pisteet mukaan luvuin 3-1.

Sportin peli vieraissa kulkee

Sport on viime aikoina napsinut pisteitä vierasotteluista kiitettävään tahtiin. Se on jäänyt kokonaan pisteitä vieraissa viimeksi 2.12 TV-ottelussa, jolloin Hokki vei halutonta joukkuetta maalein 4-1.

Sen jälkeen ruoriin astui Kenneth Westerback, joka onkin saanut joukkueen vierasilmeen kuntoon. Jatkoaikatappiot K-Vantaalle ja Hermekselle ovat ainoat "tahrat" muuten puhtaassa listassa.

Sport lähtee otteluun ilman tähtisentteriään Patrik Westerbackia, joka lepuuttaa polveaan tärkeimpiin peleihin. Puolustuksesta on sivussa loppukauden Mikael Hallbäck, joka mursi kätensä Hokki-pelissä.

Westerbackin ollessa sivussa Sport on pelannut 3.lla sentterillä ja 4:llä laituriparilla ja se on toiminut. Nuori Anssi Hietaharju on kiertänyt mukana, mutta peliaikaa ei ole herunut. Lauantaina Sportin A:lla on myös ottelu, joten Hietaharju tuskin on mukana.

Puolustuksessa pakkiparit ovat vakiintuneet ja alkukauden hyvin pelannut Mikko Ilkka on saanut huomata, että kokoonpanoon murtautuminen sormivamman jälkeen on ollut vaikeaa.

Maalissa voinee pelata kumpi vain kaksikosta Håkan Danielsson - Marko Härkönen. Härkönen on viime aikoina esittänyt hohdokkaimpia otteita, mutta joukkueen valmennus halunnee pitää molemmat veskarit torjunta vireessä, joten Danielssonkin voi olla potentiaalinen veräjän vartija.

Voiton aika?

Kalpa palasi maaottelutauolta keskiviikkona Mikkelissä, kun paikallinen Jukurit nousi kolmannen erän hyvällä pelillä voittoon numeroin 4-2.

Kalpan kokoonpanosta puuttuu loukkaantuneet Jyrki Tirkkonen ja Tero Varonen, jotka olivat jo keskiviikkona poissa kokoonpanosta
Maalissa aloittanee Ari Luostarinen siitä huolimatta, että Kauhanen pelasi loistavasti Mikkelissä.

Ottelulla on voi olla tärkeä merkitys myös play offeja silmällä pitäen, sillä jos Sport nousee ohi Ahmojen on joukkueet vastakkain play offien ensimmäisellä kierroksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle