Maalitalkoot Niiralassa?

MESTIS / Ennakko
KalPan isännöimässä Mestis-kamppailussa on vastakkain kaksi joukkuetta, jotka ovat etenkin viime kierroksilla järjestäneet melkoisia maalijuhlia omilla tahoillaan. Jokohan puolustuspeli nousisi pääosaan, kun Ahmat lähtee testaamaan kuopiolaisryhmän tappiottoman kotitaian pitävyyttä?

Hokin ja Kiekko-Vantaan Niiralassa voittaneen KalPan kotitaika säilyi viikko sitten, kun joukkue voitti TuTon 5-4 oltuaan pelillisesti tiukoilla etenkin ottelun alussa. Maaleja ottelussa tehtiin siis vain yhdeksän. Komeammat luvut saatiin taululle viimeisimmässä ottelussa Vaasassa, kun savolaiset kärsivät 5-6-jatkoaikatappion Sportille.

Myös Ahmat pelasi edellisen vieraspelinsä Vaasassa. Tuolloin Sport kuittasi pisteet luvuin 6-4. Samat lukemat olivat taululla, kun hyvinkääläiset voittivat Hokin kotonaan. Kaiken kaikkiaan Ahmojen peleissä on tehty maaleja reilun seitsemän ja puolen osuman keskiarvolla. KalPa on pannut vielä paremmaksi kahdeksan maalin keskiarvollaan. Lukuja, joiden rinnalla NHL näyttää jalkapallolta – tosin vain maalimääriä vertailtaessa. Kenties olisi kuitenkin syytä hiljalleen panostaa omankin pään pitävyyteen?

Illan ottelussa KalPa on selvä suosikki kotietunsa ja paremman materiaalinsa turvin. Kun nykyisessä sarjataulukossa jatkoaikatappio luokitellaan tasapeliksi, on savolaisilla takanaan neljä perättäistä tappiotonta ottelua. Ahmat puolestaan katkaisi Hokki-voitollaan kolmen ottelun tappioputken. Vieraissa hyvinkääläiset ovat vaarallisuutensa jo osoittaneet voittamalla Hermeksen ja kärsimällä vain niukat tappiot TuTolle ja Sportille. Tarkkana KalPa saa siis olla.

Suurin ero joukkueilla on maalitolppien välissä. Kotijoukkueen Ari Luostarinen ja Juha Kauhanen muodostavat yhden sarjan parhaista vahtikaksikoista, kun taas vieraiden itävaltalaishankinnan Patrick Machreichin otteet ovat olleet epätasaisia, ja hänen kanssaan peliajasta taisteleekin Hokki-voiton torjunut oma kasvatti Joonas Lindberg.

Hyökkäyksessä KalPan tehot ovat jakautuneet vierailijaansa tasaisemmin, vaikka viime peleissä Henri Huovanaisen, Sami Salosen ja Sami Simosen ketju onkin esiintynyt selvästi parhaiten edukseen. Kuumimman ketjun kaukaloon asettaa kuitenkin Ahmat, jonka ykkösketju on iskenyt kahdessa ottelussa seitsemän maalia sen jälkeen, kun vahva Miikka Jäske asetettiin Juha-Pekka Loikaksen ja Jukka Penttisen muodostaman luottoparin rinnalle. Edellisessä ottelussa keskushyökkääjä Loikas nousi Mestiksen maalintekijätilaston kärkeen, vaikka vaatimattomana miehenä laukoi ottelun lopussa ylärimaan tyytyen neljään osumaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle