TUTO matkaa Vantaalle venyttämään voittoputkeaan

MESTIS / Ennakko
Joukkueet väänsivät edellisen kerran harjoituskaudella.
Kuva © Timo Savela
K-Vantaa saa perjantaina vieraakseen TUTOn, joka ailahtelevan alkukauden jälkeen on viimein saanut voittoputken päälle. Kolme viimeisintä otteluaan voittanut TUTO lähtee illan kamppailuun täysi pistepotti mielessään.

Perjantain kamppailu on joukkueille tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen runkosarjassa. Harjoituskaudella K-Vantaa tosin matkasi kerran TUTOn vieraaksi Kupittaalle. Syyskuisen pelin vei nimiinsä TUTO 2-1-lukemin voittolaukauskilpailun jälkeen.

K-Vantaa rämpii tällä hetkellä viiden ottelun tappioputkessa. Kahdessa viimeisimmässä pelissään vantaalaiset ovat olleet aluksi lähelläkin voittoa, mutta lopulta hävinneet voittolaukauksilla. K-Vantaa palasi siis viime viikonlopun vieraskiertueeltaan kotiin tyhjin käsin häviten niin Hokille kuin SaPKollekin.

Vantaalaisten olisi syytä keskittyä keskialueen pelaamiseen. Vastustaja on turhan usein päässyt liian helpolla maalintekopaikoille huolimattoman pelaamisen seurauksena.

TUTOlla positiivinen vire päällä

TUTOlla on viimein syytä hymyyn alkukauden vaikeuksien jälkeen. Aikaisemmin hyvin ailahteleva peli on saanut uutta potkua ja pirteänä alkaneelle voittoputkelle haetaan varmasti jatkoa. Turkulaiset ottivat kotonaan makean 3-0-voiton SaPKosta keskiviikkona ja sitä ennen ovat kaatuneet myös KeuPa ja JYP-Akatemia.

− TUTO on selvä kärkipään jengi ja heillä on kasassa todella laadukas ryhmä. Meidän pitää olla valmiita voittamaan kaksinkamppailuja ja liikkua hyvällä jalalla, kommentoi K-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi seuran kotisivuilla.

14 maalia viimeiseen kolmeen otteluun tehnyt TUTO on pelannut joka ilta enemmän tai vähemmän muuttuneilla kokoonpanoilla. Tämä ei kuitenkaan tunnu haitanneen joukkuetta, sillä maalintekijöitä löytyy lähes joka ketjusta eivätkä alkukaudella ilmenneet hankaluudetkaan enää tunnu painavan päälle. Kunhan turkulaiset pysyvät poissa jäähyboksista, kuten keskiviikon kotipelissä, voi heiltä odottaa jälleen pirteää taidonnäytettä.

Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan myöhemmin päivällä, mutta turkulaisten leiristä lähes varmana voidaan pitää sitä, että maalillaan näyttävästi torjunut Kaapo Kähkönen torjuu myös perjantain pelissä.

K-Vantaa on puolestaan kovan paikan edessä, kun joukkue joutuu pärjäämään ilman liigajäille lähtenyttä Artem Iossafovia. Myös yksi joukkueen vahvimmista pistemiehistä, Samuli Valvisto, joutuu sivuun alavartalovamman takia. Tämän lisäksi lohipaitojen kokoonpanosta puuttuvat Moses Mustonen ja Julius Rantaeskola.

Seuraa Heitä

Tomi Tuomisto #40 |

Hyökkääjä

Joukkueen kapteeniksi noussut Tuomisto on tällä hetkellä ainoa, joka on jäänyt jäljelle vantaalaisten kuuluisasta ykkösvitjasta.

Anssi Virkki #89 |

Puolustaja

TUTOn kapteeni oli pirteällä pelipäällä keskiviikon kotiottelussa iskien tehot 1+1. Innoittaako kapteenin esimerkki myös muita maalintekoon?

» Lähetä palautetta toimitukselle