Nouseeko kolmen neliömetrin koppi jälleen pääosaan?

MESTIS / Ennakko
Aiemmissa kohtaamisissa joukkueet ovat kohdelleet toisiaan tasapuolisen huonosti.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
K-Vantaa ja TUTO ovat pelanneet jo kolme kovaa ottelua vastakkain. Kotivoitoilla turkulaiset ovat sarjassa 2−1-johtotilanteessa. Sunnuntain ottelusta voittajan tulee mitä todennäköisimmin poistumaan paremmin hermonsa hallitsevat ryhmä.

K-Vantaan ja TUTOn välinen puolivälierien neljäs osaottelu pelataan sunnuntaina Vantaalla. Kaikki kolme aikaisempaa ottelua ovat päättyneet kotijoukkueen voittoon. Kahdessa ensimmäisessä koitoksessa otteet olivat tasaisia ja ratkaisu nähtiin vasta ottelun loppuhetkillä.

Sen sijaan Kupittaalla pelatussa kolmannessa joukkueiden välisessä taistossa TUTO erottui selvemmin edukseen voittaen ottelun 4−1-lukemin.

Ottelusarja on ollut ennakoidun fyysinen ja taklauksia on jaeltu jokaisessa osaottelussa. Myös jäähykopin ovet ovat olleet kovassa käytössä. Suuremmilta ylilyönneiltä on kuitenkin vältytty, jos ei oteta huomioon torstaina Vantaalla pelatun ottelun alkusekuntien pystypainia.

Lauantaina Kupittaalla pelattu ottelu päättyi lohipaitojen Aleksi Rekosen ulosajoon ja minuuttia myöhemmin TUTO-puolustaja Mikko Lehtosen saamaan käytösrangaistukseen. TUTO-käskyttäjä Ismo Lehkosella olikin kolmannen osaottelun jälkeen kerrottavana oma näkemyksensä sallittujen otteiden rajoista:

− Tykkään siitä, että pelataan kovaa face-to-face, eikä selkään tai niskaan, niin kun tuossa lopussa lyötiin Anrei Hakulista härskisti niskaan [toim. huom. Lehkonen viittaa Rekosen ulosajoa edeltäneisiin tapahtumiin].

Kummankin joukkueen kokoonpanot ovat kokeneet viilauksia aikaisemmissa otteluissa, joten niitä nähdään varmasti myös sunnuntain ottelun alla. Varmuudella K-Vantaalta poissa ovat Rekonen viime ottelun suihkukomennuksen seurauksena ja Matti Lamberg, joka sai lauantaisesta taklauksestaan kaksi ottelua pelikieltoa.

TUTOlta sivussa on Juha-Matti Rautajoki, joka sai torstaina Vantaalla kahden ottelun pelikiellon nyrkkitappelun aloittamisesta.

Seuraa Heitä

Micke-Max Åsten #45 | HIFK

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä rouhii ja ärsyttää vastustajaa. Kuumentaako Åsten TUTOn?

Henri Ruotsalainen #4 |

Keskushyökkääjä

Ruotsalainen on saanut pudotuspeleissä paljon vastuuta ja kiittää nyt siitä pelaamalla illasta toiseen elämänsä parasta kiekkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle