Aiheuttaako K-Vantaan niskasta karannut apina päänvaivaa TUTO-puolustukselle?

MESTIS / Ennakko
Ismo Lehkonen miehistöineen yrittää juonia K-Vantaan nurin.
Mestiksessä viidentenä oleva K-Vantaa ja pykälää alempaa löytyvä TUTO iskevät yhteen revanssiviikonloppuna ensiksi Vantaalla ja sitten Turussa. Perjantainen kohtaaminen on joukkueille jo kauden kolmas keskinäinen voittojen ollessa tasan 1-1.

Viiden ottelun kuntopuntarissa kummatkin ovat keskikastin alapuolella, isäntäjoukkue miehittää yhdeksättä sijaa viiden pisteen turvin, TUTO puolestaan löytyy 11:nneltä sijalta niin ikään viidellä pisteellä.

K-Vantaa antoi niskassa roikkuneelle apinalle kyytiä

Edellisessä pelissään keskiviikkona lohipaidat saivat hieman tukossa olleet maalihanansa oikein kunnolla auki, kun se venytti Peliittojen verkkoa peräti kuusi kertaa. Suurin syy hanojen aukeamiseen oli hyökkäyspelin suoraviivaistuminen, kun tappiollisissa peleissä yläkerran pelaaminen meni jopa liiaksi herkutteluksi.

K-Vantaa tiputti taatusti taakan niskastaan niin maalinteon kuin voittamisen suhteen - kuuden ottelun tappioputken aikana lohipaidoilla oli suuria vaikeuksia kääntää tasaiset pelit edukseen.

Peliitat-voiton lisäksi K-Vantaalle keskiviikkona riemunkiljahduksia aiheutti yhteen palannut kolmikko Julius Rantaeskola-Valtteri Heikkilä-Janne Öfverström. Pitkän tauon jälkeen hynttyyt yhteen lyönyt trio sai heti paluupelissään onnistumisia, joka kantoi hedelmää. Liukasta ketjua kannattaa pitää silmällä myös viikonloppuna.

Saako TUTO tukittua alakertansa?

Sarjakutonen TUTO esiintyi edellisen kerran Mestis-yleisölle tasan viikko sitten. Turkulaisnippu aloitti Aki Keinäsen juhlapelin Jokipoikia vastaan isännän elkein otteen kuitenkin lipsuessa pahasti jo ensierässä. Nousijajoukkue kuittasi lopulta pisteet mukanaan rumin 2-7-numeroin.

Seitsemästä päästetystä osumasta voi helposti päätellä sen, että turkulaispuolustus oli levällään kuin jokisen eväät. Täten TUTOn pitääkin petrata puolustuspeliään selkeästi, sillä Jokipoikia vastaan Petteri Similä jäi tontillaan pariin kertaan luvattoman yksin.

Vaikka Jokipojat-ottelu onkin vain yksi otanta kaudesta, voidaan puolustuspeli silti listata turkulaisten heikkoudeksi myös pitkässä juoksussa - joukkueen reppu on nimittäin soinut tällä kaudella useammin kuin kenenkään muun, peräti 68 kertaa. Seuraavaksi eniten antautuneilla joukkueilla päästettyjä maaleja on kymmenen vähemmän, eli 58 kappaletta.

Turkulaisnippu saanee rosteriinsa kolme vahvistusta, kun hyökkääjä Saku Salminen, pakki Jere Sneck sekä maalivahti Kristian Järvinen liittyivät joukkueeseen. Alkukaudella Jokereissa pelanneen Salmisen sekä K-Vantaalle tutun Sneckin pahvit ovat mallia toistaiseksi voimassa oleva, HPK:sta tuleen Järvisen lainasopimus sen sijaan yltää jouluun saakka.

Käyttäjän mmiettinen kuva

Arvio ottelusta: Miska Miettinen

Tikkurilassa nähdään todennäköisesti tasainen ja mahdollisesti maalirikas ottelu, sillä aiemmin tänä syksynä kumpikin on voittanut yhden keskinäisen koitoksen lukemin 5-2. 

Toinen tasaisuutta puoltava tekijä on alussa mainittu viiden ottelun kuntopuntari, siinä kummankin saldo näyttää viittä pistettä.

Tilastoja tuijottamalla K-Vantaa saattaa olla ainakin perjantaina hienoinen suosikki kotikenttäedun vuoksi. Lohipaidat ovat kotipelitilastossa komeasti kakkosena, turkulaisjoukkue puolestaan löytyy vierastaulukosta kahdeksannelta sijalta.

Seuraa Heitä

Nico Friman #25 |

Hyökkääjä

Kovassa iskussa oleva juonikas laituri viilettää neljän ottelun pisteputkessa, jonka aikana pistetilasto on kasvanut kolmella maalilla ja kolmella syötöllä. Jatkuuko väkevä hyökkäyspään vire myös viikonloppuna?

Aki Keinänen #82 |

Laitahyökkääjä

Legendaarisella konkarilla on ollut ehkä tilastojen valossa hankala alkukausi, mutta muuten kipparin arvo on ollut joukkueelle jälleen suuri. Juhlaottelussaan viime perjantaina Keinänen luuti Anssi Virkin kanssa puolustajana ykkösparissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle