K-Vantaa saa vieraita Vaasasta

MESTIS / Ennakko
Aaro Peltosella on syytä venytellä hyvin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Mestis-viikonloppu käynnistyy Vantaalla, kun Kiekko-Vantaa saa vieraakseen sarjakärki Sportin.

Vantaalla kohtaavat sarjataulukon kärki ja kahdeksikko. Aiemmin kaudella pelatuissa otteluissa Sport on johdossa kahdella voitolla, mutta Sportin viimeisin vierailu Vantaalle ei suinkaan ollut paras mahdollinen, sillä vaasalaiset saivat turpaan lukemin 8-2.

K-Vantaalla on nykyään kokoonpanossa viisin kappalein korealaista verta. Osa heistä pärjää Mestiksessä, mutta osa järsii mailojaan vaihtopenkillä. Kaikesta huolimatta K-Vantaan meno on viimeisimmissä otteluissa vakuuttanut, sillä vantaalaiset ovat kaapineet viidestä edellisestä ottelusta voiton. Ainoana yhden pisteen vantaalaisilta vienyt joukkue on Peliitat. Eilen vantaalaiset saivat jobinpostia, kun kapteeni Oskari Manninisen oletetaan olevan sivussa noin kuukauden päivät.

Vieraaksi saapuvalla Sportilla ei puolestaan ole mennyt yhtä ruusuisesti. Vuoden vaihteen jälkeen alkanut vierasrumba tuotti sarjakärjelle ainoastaan kolme sarjapistettä. Viimeisen viiden ottelun saldo on voitto jatkoajalla ja voittomaalikilpailussa sekä kaksi tappiota varsinaisella peliajalla ja yksi tappio jatkoajalla.

Kuten aiemmin mainittua, sarjakärjen edellinen vierailu oli umpisurkea. Puolustaminen ei tuolloin vaasalaisia huvittanut, eikä ottelussa maalia vartioinut Tuomas Saarelakaan kyennyt parhaimpaansa.

Korealainen aamupala

Todennäköisesti kimchi bokkeumbapia aamupalaksi mutustellut ja hyvää jälkeä Mestiksessä tehnyt korealainen Sanghoon Shin tulee tänäkin iltana olemaan yksi K-Vantaan avainpelaajista yhdessä Jere Karjalaisen kanssa.

Sportin ykkösnyrkiltä on odotettavissa pientä heräämistä. Viimeisin ottelu LeKiä vastaan antoi jo näyttöjä, mutta edelleenkään tehot eivät ole vastaavalla tasolla kuin alkukaudesta esimerkiksi Samuli Kivimäellä, Eetu Heikkisellä ja Lassi Kokkalalla.

Sportilla on viimeisimmissä otteluissa myös oma verkko laulanut turhankin lahjakkaasti, joten Joonas Kuuselan tulee suorittaa yhdessa puolustuksen kanssa selkeä ryhtiliike. Viimeisen viiden ottelun aikana vaasalaisten verkko on soinut peräti 20 kertaa.

Hyvävireinen vantaalaisnippu kohtaa sarjakärjen, joka ei tosin viime aikoina ole ollut parhaimmillaan. Ottelu voi olla hyvinkin tasokasta ja vauhdikasta kiekkoa. Sport tulee taatusti lujaa päälle, sillä joukkueella on varmasti edellisestä reissusta Vantaalle reippaasti hampaankolossa.

Vantaalaisilta on pois ainakin aiemminkin mainittu kapteeni Manninen. Sport puolestaa joutuu tulla toimeen ilman Markus Piispasta. Vantaalaisten maalilla aloittanee Aaro Peltonen, kun taas vaasalaisten maalia vartioinee Kuusela.

Seuraa Heitä

Sang-Hoon Shin #27 |

Hyökkääjä

Onko korealainen kyljys jälleen maittanut ja peli kuosissa?

Samuli Kivimäki #28 |

Oikea laitahyökkääjä

Ratkaisi edellisen vaasalaisten ottelun LeKiä vastaan jatkoajalla. Onko saanut jälleen pelin kulkemaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle