Tappioputkessa seilaavat vastakkain

MESTIS / Ennakko
Saako Kiekko-Vantaa tänään maalihanat auki?
Kuva © Antti Varonen
Vantaan keskiviikkoillassa kohtaa kaksi joukkuetta, jotka ovat ajautuneet järkyttävän mittaisiin tappioputkiin. Vierasjoukkue SaPKon tappioputkella on mittaa kuusi peliä, ja kotijoukkue K-Vantaalla vielä kaksi peliä enemmän.

Kotijoukkue Kiekko-Vantaa seilaa kahdeksan ottelun tappioputkessa ja käytännössä jokainen pelin osa-alue on ollut aivan sekaisin. Kolmessa viimeisessä ottelussa maaleja on syntynyt ainoastaan kolme kappaletta. Edellisessä matsissa lohipaidat kokivat rakkaalle viholliselle HCK:lle 0-6-kotitappion, joka ei taatusti lisännyt joukkueen itseluottamusta.

Kiekko-Vantaan kokoonpanomuutoksilla on myös ollut suuri vaikutus joukkueen rämpimiseen. Lauantaisen HCK-tappion lehdistötilaisuudessa lohipaitojen valmentaja Pekka Kangasalusta ilmoitti varsin ytimekkäästi, mitä mieltä hän on kohtuuttomista lainoista.

− Eletään vaikeita aikoja, mutta ei tässä auta kuin jatkaa työntekoa. Toivottavaa on, että saataisiin rauhoittumaan kokoonpanojen liikehdintä. Ei tuossa ole enää mitään järkeä, että miehiä lähtee yöllä ja seuraavana päivänä peli areenalla, Kangasalusta puhisi lauantaina.

− Tämä ei ole ihanteellinen tilanne kenellekään. Kaikki, jotka tietävät jääkiekosta vähääkään ymmärtävät, että ei ole ihannetilanne, kun viisi pelaajaa vaihtuu joka peliin, jatkoi vantaalaisluotsi.

Tänään K-Vantaalla kuitenkin on jotakuinkin sama kokoonpano kuin lauantaisessa HCK-ottelussa, sillä ainut muutos lainapelaajien osalta on 18-vuotias jokerihyökkääjä Aleksi Mustonen.

SaPKolla näyttää hieman paremmalta

Vierasjoukkue SaPKo on puolestaan vain kuuden ottelun mittaisessa tappioputkessa. Se ei kuitenkaan kerro koko totuutta joukkueen pelaamisesta, sillä viimeiset neljä ottelua ovat päättyneet yhden maalin tappiohin. Kyseisissä otteluissa pässipaidat ovat kohdanneet Hokin, LeKin, Jukurit ja Jokipojat, josta savonlinnalaiset nipistivät pisteen häviten vasta voittolaukauskilpailussa.

Toisin kuin K-Vantaalla, SaPKolla on myös maalinteko luonnistunut. Edellä mainituissa otteluissa savonlinnalaiset tekivät jopa 13 maalia, mutta omiin on valitettavasti mennyt liikaa. Mikäli tänään joukkueen puolustuspää toimii, saatetaan Vantaalla nähdä pässipaitojen juhlintaa.

Vierailijoilla ei kovinkaan suuria kokoonpanomuutoksia ole viime viikolta. Uusina miehinä lauantaista nähdään puolustaja Iiro Sulin ja hyökkääjä Ville Eskelinen. Suurimpana menetyksenä on HPK-laina Ville Järveläisen puuttuminen.

Seuraa Heitä

Jarmo Jokila #9 |

Laitahyökkääjä

Hienon alun jälkeen ollut hiljaisempaa. Tältä kaverilta odotetaan ratkaisuja.

Ville Eskelinen #28 |

Keskushyökkääjä

Syöttökone on jälleen irti. K-Vantaan täytyy tämä mies pitää kurissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle