Kiekko-Vantaa tavoittelee isoja pisteitä

MESTIS / Ennakko
Kumpi rynnii keskiviikkona voittoon - K-Vantaa vai SaPKo?
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen hännänhuippu K-Vantaa ja sarjassa seitsemättä sijaa miehittävä SaPKo iskevät yhteen keskiviikkona Tikkurilassa. Tällä kaudella savonlinnalaiset ovat olleet kohtaamisissa niskan päällä voittojen ollessa SaPKon hyväksi 4-1.

SaPKo on pudotuspelipaikkansa jo sinetöinyt, joten sen puolesta joukkue saa pelata paineettomasti. Pässipaidoilla on kuitenkin sauma kivuta vielä kuudennelle sijalle, sillä LeKi häämöttää vain neljän pisteen päässä.

Kotijoukkueella panokset ovat sen sijaan valtaisat. Kahdeksantena olevan Peliittojen selkä näkyy kahden pisteen päässä, joten pudotuspelipaikasta tulee vielä hurja taistelu. Peliittojen ja K-Vantaan välissä on vielä KeuPa, joka on heinolalaisten kanssa tasoissa 53 pisteellään.

Lohipaitojen pistepussi kasvanut viime aikoina heikosti

Viidestä viimeisestä pelistään K-Vantaa on haalinut vain kolme pistettä, kun se jyräsi nimenomaan KeuPan ylitse 8-2 viime perjantaina. Lauantaina vantaalaiset kuitenkin jäivät selkeästi JYP-Akatemian varjoon, kun pisteet jäivät Jyväskylään luvuin 4-1.

Tuossa ottelussa K-Vantaa vaikutti hieman väsyneeltä, ja etenkin sen hyökkäyspeli oli tukkoista.

− Viikon kolmas ottelu alkoi näkyä ottelun lopulla. Mitä pidemmälle peli meni, Akatemian laadukkaampi avauspelaaminen ja keskialueen ylitys korostuivat, pohti K-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi lauantaisen pelin tauottua.

Kotona pelaamissaan kamppailuissa Kiekko-Vantaa on ollut jopa surkea. Lohipaidat ovat tilaston jumbona, kun kuluvan kauden 25 ottelussa pisteitä on kertynyt saman verran. Lauantaina hanat tosin aukesivat KeuPan isäntänä.

Saako SaPKo tappiokierteensä poikki?

Vaikka viidestä edellisestä kamppailusta savonlinnalaiset ovat voittaneet kaksi, suuntaa se pääkaupunkiseudulle allaan kolme tappiollista taistelua. Lauantaina SaPKo sai Jukureilta selkäsaunan paikallismittelössä, kun mikkeliläiset veivät Savon herruuden luvuin 5-0.

Pahasti siipirikkoisten pässipaitojen hyökkäyspeli oli mielikuvituksetonta ja heikkoa, sillä Jukureiden Ronan Quemener joutui torjumaan vain kahdeksan kertaa. Kaikesta huolimatta SaPKo hamuaa edelleen kuudetta sijaa, joka häämöttää siis neljän pisteen päässä.

− Ensi viikko on meille iso viikko, kun kohdataan Vantaa vieraissa ja LeKi kotona, niin vieläkin se kuudes paikka on tavoitteena, SaPKon pääkäskijä Janne Sinkkonen kertoi lauantaina.

Vieraspeleissä savolaisten saldo on täysin sama, kuin vantaalaisten lukema kotona. SaPKo on keikkatilastossa kahdeksas, kun 25 kamppailussa plakkariin on kertynyt 25 pistettä. Savonlinnalaisten kaksi edellistä vierasvoittoa on tosin erittäin kovaa valuuttaa, kun sekä KooKoo että JYP-Akatemia nöyrtyivät kotihalleissaan.

Käyttäjän mmiettinen kuva

Arvio ottelusta: Miska Miettinen

K-Vantaa alkaa pikkuhiljaa tarvita kipeästi pisteitä, jottei joukkueen kausi loppuisi runkosarjaan. Mahdollisesti siipirikkoinen SaPKo on helisemässä sarjajumbon kanssa, mikäli K-Vantaa jatkaa siitä, mihin se KeuPaa vastaan viime perjantaina kotonaan jäi.

Ottelun alkuminuutit kertovat paljon siitä, mihin suuntaan peli menee. Oletettavasti SaPKo on sitä vahvemmilla, mitä pidempään se pystyy pitämään kotikenttäedun takia hienoisen ennakkosuosikin K-Vantaan maaliahneet hyökkääjät kurissa.

Toisaalta myös SaPKolla on edelleen panosta, kun sillä on saumat ylöspäin runkosarjassa. Ylivoimalla viidenneksi eniten maaleja tehneen savonlinnalaisjoukkueen on katkaistava tappioputki, jotta se pääsisi lähtemään hyvistä asemista kevään pudotuspeleihin.

Seuraa Heitä

Aleksi Järvinen #5 |

Hyökkääjä

Vaarallinen maalintekijä Järvinen osui viikonloppuna peräti viisi kertaa. Jäähonkien kasvatti on illasta toiseen K-Vantaan parhaimpia ja luonnollisesti myös näkyvimpiä pelaajia.

Miiko Hintz #15 |

Laitahyökkääjä

SaPKon nuori hyökkääjä Hintz urakoi lauantaina joukkueensa ykkösketjussa käsittämättömästi lähes 35 minuuttia! Painaako jalka nuorukaisella vielä, vai onko Ilves-kasvatti taakasta huolimatta taas totutun pirteä?

» Lähetä palautetta toimitukselle