Saako Kiekko-Vantaa katkaistua tappioputkensa?

MESTIS / Ennakko
Tuukka Rajamäki oli Peliittojen sankari viime ottelussa KeuPa HT:ta vastaan. Kantaako hän vastuuta myös Vantaalla?
Kuva © Timo Savela
Keskiviikkona Mestis-kansan katseet kääntyvät kohti Vantaan Tikkurilaa, sillä illan ainoassa Mestis-kamppailussa ottavat toisistaan mittaa isäntäjoukkue Kiekko-Vantaa ja vierailija Heinolan Peliitat. Joukkueet löytyvät lähekkäin sarjataulukosta vain pisteen päässä toisistaan, joten yleisön on lupa odottaa tasaista vääntöä.

Kotijoukkue Kiekko-Vantaan lähtökohdat otteluun ovat kaikkea muuta kuin mairittelevat: joukkue on kuuden ottelun tappioputkessa, ja Simo Mälkiä varmasti haluaa suojattiensa kurssin kääntyvän mahdollisimman nopeasti. Viimeksi Kiekko-Vantaa kärsi kotitappion lauantaina Jokipoikia vastaan 3-4-jatkoaikatappion myötä. Vaikka joukkueen ilme on otteluissa ollut taisteleva, se ei enää riitä: taisteluilmeen on näyttävä myös tulostaululla.

− Olemme kohdanneet Peliitat kuluvalla kaudella kaksi kertaa, ja kaksi kertaa olemme hävinneet 2-1. Suurin ongelmamme heitä vastaan on ollut maalinteko ja puolustussumpun murtaminen. Näihin asioihin lähdemme hakemaan avaimia, kommentoi Mälkiä Kiekko-Vantaan verkkosivuilla tulevaa kamppailua.

Kiekko-Vantaa saa kokolailla parhaan miehistönsä jalkeille kamppailuun, sillä laitahyökkääjä Julius Rantaeskola tehnee paluun kokoonpanoon, ja maalivahti Jani Kauttokin saattaa olla jo pelikuntoinen. Lisäksi laitahyökkääjä Jere Laineen pelikielto on päättynyt, joten hänkin palaa lohimiehistöön. On kiinnostavaa nähdä, tuovatko Rantaeskola ja Laine ratkaisuja Kiekko-Vantaan tökkineeseen hyökkäyspeliin.

Peliittojen tavoitteena vantaalaisahdingon jatkaminen

Ottelun vierasjoukkue Peliitat lähtee tavoittelemaan tasaisuutta otteisiinsa kolmen pisteen ohella: joukkue on voittanut ja hävinnyt vuorotellen, ja pelikin on ollut toisinaan melkoista vuoristorataa. Viimeksi lauantaina joukkue haki arvokkaat kaksi pistettä Keuruulta, kun joukkue kaatoi KeuPa HT:n 3-2 jatkoajalla.

Peliittojen vahvuuksia ovat tiivis viisikkopuolustaminen ja tehokkuus maalipaikoissa. Joukkue pelaa kärsivällisesti vastustajan virheitä kytäten. Viime aikoina yskähdellyt vantaalaishyökkäys onkin Peliittoja vastaan kovan haasteen edessä. Esimerkiksi Vili Sopanen on tehnyt pitkän loukkaantumisen jälkeen kahdessa ottelussa tehot 1+1, ja heinolalaiset totisesti toivovat varmasti Sopasen olevan Peliittojen riveissä vielä Kiekko-Vantaata vastaan. Nousu Pelicansin liigamiehistöön nimittäin tapahtunee pian, jos Sopanen jatkaa tehokkaita otteitaan.

Peliittojen kokoonpanosta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa puolustaja Ville-Veikko Eerola ja hyökkääjä Arttu Heikkinen.

Seuraa Heitä

Tuukka Rajamäki #24 |

Keskushyökkääjä

Kerännyt alkukauden peleistä tehot 4+3, jota voi pitää hienosena pettymyksenä. On kuitenkin parantanut peli peliltä, ja lauantaina tulikin tärkeä jatkoaikaonnistuminen. Tehoja mieheltä odotetaan myös Kiekko-Vantaata vastaan.

Janne Öfverström #61 |

Laitahyökkääjä

Raamikas hyökkääjä taistelee ja tekee kaikkensa illasta toiseen. Fyysisyden ohella pystyy nakuttelemaan myös tehopisteitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle