Peliitat aloittaa selviytymistaistelunsa

MESTIS / Ennakko
Peliitat on saanut K-Vantaalta tällä kaudella jo kolmesti kuokkaansa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Peliitat aloittaa kenties koko kuluvan kauden tärkeimmän viikkonsa Kiekko-Vantaan vieraana. Viikon aikana vielä SaPKon ja LeKin kohtaava heinolalaissikermä tarvitsee pisteitä tältä viikolta roppakaupalla, eivätkä vantaalaiset ole olleet tällä kaudella Peliitoille vastustaja mieluisimmasta päästä.

Peliittojen kannalta mieluisa fakta on se, että vantaalaisten kone on yskähdellyt viime peleissä ikävänlaisesti. Kotijoukkueen pitkä voittoputki katkesi viime keskiviikkona LeKin oltua parempi Vantaalla lukemin 3-5. Lauantaina lohiparvi koki samaisen 5-3-tappion Keravalla HCK:lle.

Koko kauden vantaalaisia kannatellut tiivis puolustuspeli näyttää hiipumisen merkkejä, sillä neljässä viime ottelussa omissa on soinut 17 kertaa. Nähtäväksi jää, tiivistyykö puolustus Joni Haverisen palattua Vantaan vilinään.

Peliittojen koko tämä vuosi on ollut synkkääkin synkempää, sillä vain kaksi ottelua 12:sta on päättynyt Peliitta-juhliin.

Mittelöt Vantaan ja Heinolan välillä ovat olleet tasaisia. Joka ikinen kauden neljästä kohtaamisesta on päättynyt maalin erolla, kolmesti Kiekko-Vantaan hyväksi.

Peliitat tuskailee edelleen maalinteon kanssa, ja viime aikoina jopa koko kauden hyvällä mallilla ollut maalivahtipeli on alkanut yskähdellä.

Suurin murheenkryyni Peliittojenkin pelissä on puolustuspelaaminen. Läpi kauden joukkuetta kaltoin kohdelleet pitkät loukkaantumiset ovat pakottaneet valmennusjohtoa peluuttamaan hyökkäyspään virtuooseja, kuten Ville-Matti Koposta ja Tuukka Rajamäkeä, puolustajina. Pakon sanelemana tehdyt muutokset kokoonpanossa ovat osaltaan sekoittaneet joukkueen peliä.

Loukkaantumisrintamalla ei ole tapahtunut kummallakaan joukkueella tervehtymisiä, joten lopulliset kokoonpanot selviävät puoliltapäivin.

Seuraa Heitä

Aaro Peltonen #4 | Vapaat agentit

Maalivahti

Omassa rysässä on kolissut viime peleissä jo enemmän kuin tarpeeksi. Vantaalaiset kaipaavat juuri nyt Peltosen samaista huippuvirettä, mistä on saatu kauden mittaan osviittaa. Huippuvireinen Peltonen pystyy kannattelemaan joukkuettaan milloin tahansa.

Joni Isomäki #12 |

Laitahyökkääjä

Voimahyökkääjä on ollut koko kauden Peliittojen tehokkaimpia pelaajia. Kultakypärääkin joissain peleissä kantanut hyökkääjä on isokokoisena pelaajana vaikea pideltäväksi. Pystyykö Isomäki ratkomaan ottelun heinolalaisten hyväksi?

» Lähetä palautetta toimitukselle