Maalintekovaikeuksista kärsivät joukkueet vastakkain

MESTIS / Ennakko
Kärppälaina Sakari Manninen pelaa toisen pelinsä peliittapaidassa.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Keskiviikkona Vantaan illassa kohtaavat kaksi vaikeuksissa olevaa joukkuetta. Vantaalaiset ovat neljän ottelun tappioputkessa, eikä heinolalaisilla tilanne ole kuin yhden pelin verran parempi. Molemmat ovat tuskailleet erityisesti maalinteon kanssa, mutta Peliitoilla menee omiinkin liikaa. Kumpi saa kurssinsa käännettyä?

Tuska kasvaa pukukopissa jokaisen hävityn pelin jälkeen, vaikka se ei  ulospäin näkyisikään. Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen oli silminnähden turhautunut lauantaina koetun tappion jälkeen, niin vähäsanainen mies lehdistötilaisuudessa oli. Peliitoilla on ollut vaikeuksia jään molemmissa päissä, sillä maalinteko tökkii ja omiin menee aivan liikaa maaleja.

Heinolalaisten hyökkäyspelaaminen nojaa miltei täysin kultakypärä Joonas Alanteeseen ja Joni Isomäkeen. Peliittojen puolustus koki lauantaina kovan kolauksen, kun luottopakki Jaakko Lehtonen loukkasi kätensä ja on sivussa todennäköisesti pidemmän aikaa.

Myös K-Vantaan maalinteko on ollut tervanjuontia viime aikoina. Kolmessa viime pelissä verkko on heilunut vain neljä kertaa. Neljän ottelun tappioputken syynä on siis ollut varsinkin viimeistelyn heikkous. Neljä hävittyä peliä olivat melkeinpä kaikki sellaisia, joista pisteitä ja voittoja olisi pitänyt tulla. 

Illan kotijoukkueen kokoonpanoa on vaikea lähteä ennakoimaan, sillä pelaajia liikkuu jatkuvasti suuntaan ja toiseen. Aleksi Rekonen jatkanee Jokereiden liigajengissä, ja sairastuvan puolella on Teemu Henritius. Vantaalaisten veräjänvartijana aloittanee Aaro Peltonen.

Peliittojen kokoonpanossa ei ole suurempia muutoksia viime viikosta Jaakko Lehtosen poissaoloa lukuunottamatta. Heinolalaisten Aki Nurminen ja Ville-Valtteri Leskinen jatkavat lasaretissa, ja tolppien välissä aloittaa viime aikoina hyvin torjunut Antti Rautiola.

Joukkueet lähtevät otteluun sarjataulukon sijoilta 9. ja 10. Piste-eroa on seitsemän pistettä vantaalaisten eduksi, ja nyt Peliitoilla olisi oivallinen kirimisen paikka. Molemmat joukkueet ovat tuskailleet maalinteon kanssa, joten tämän ottelun voisi olettaa jäävän vähämaaliseksi. Ottelun voittaakin se, kumpi käyttää paikkansa tehokkaammin hyväkseen.

Seuraa Heitä

Saku Salmela #90 | KalPa

Puolustaja

Aikaisemmin vantaalaisten puolustuksessa viilettänyt Salmela pelasi viime ottelussa hyökkääjän paikalla. Mikä on pelipaikka nyt, ja kumpi rooli sopii Salmelalle?

Sakari Manninen #65 | AHL

Keskushyökkääjä

Kärpistä lainalle saapunut Manninen antoi hyviä näyttöjä viikonloppuna, vaikka pisteitä ei vielä peliittapaidassa kertynytkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle