Kiusaako sarjajumbo Peliitat Kiekko-Vantaata?

MESTIS / Ennakko
Christian Silfver ja muut Peliitat yrittävät kiusata Kiekko-Vantaata.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksessä kuudentena oleva Kiekko-Vantaa isännöi jumbopaikan Peliittoja keskiviikkona. Isännät kokivat SaPKolle karvaan häviön itsenäisyyspäivänä luvuin 2-4. Heinolalaiset puolestaan katkaisivat tappioputken niin ikään SaPKoa vastaan. Peliitat iski päätöserässä limpun neljästi pässipaitojen reppuun ottaen tärkeän 5-3-voiton.

Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin menneenä syksynä kaksi kertaa. Näissä kohtaamisissa on tehty yhteensä peräti 18 maalia lohipaitojen voittaessa kummatkin taistot lukemin 5-4. Vantaalla pelattu mittelö ratkesi tosin vasta jatkoajalla pakkijärkäle Jani Honkasen iskettyä ratkaisuosuman.

K-Vantaan ja Peliittojen keskinäisten otteluiden tehokkaimmat pelaajat ovat isänniltä Mestiksen pistepörssin 11:s Tomi Tuomisto pistein 3+1 sekä Jere Sneck tehoin 2+1. Peliittojen tehokkaimmat ovat puolestaan saldon 2+1 nakuttaneet Christian Silfver ja Niklas Westerlund.

Kiekko-Vantaalla hankalaa kotonaan - Peliitat surkea vieraissa

Jami Kaupin käskyttämällä vantaalaisjoukkueella on yskinyt kone kotipeleissään ja pahemman kerran. Se on onnistunut keräämään Trio Areenan 16 ottelusta ainoastaan 20 pistettä.

Toisaalta Peliittojen vastaava tilasto keikkamittelöistä on vielä karmeampaa katsottavaa. Lauri Merikiven suojatit ovat keränneet 15 vieraskamppailustaan surkuhupaisat viisi pistettä. Edellisen kerran heinolalaiset ovat ottaneet vieraspisteen juuri nimenomaan Kiekko-Vantaata vastaan 12. marraskuuta.

Huomionarvoista on se, että Vantaalla pelatussa ottelussa kotijoukkueen maalilla torjui maailman parhaaksi naisveskariksi tituleerattu Noora Räty. Yksinkertainen olympia- ja kolminkertainen MM-pronssimitalisti pysäytti tuolloin 23 laukausta.

Maalinteko tuskaa Kiekko-Vantaalle

Viiden ottelun kuntopuntarissa kuudella pisteellä sijalta seitsemän löytyvä vantaalaismiehistö on tuskaillut viime aikoina maalinteon kanssa. Joukkue on onnistunut iskemään kiekon maaliin viidessä edellisessä kamppailuissa ainoastaan kuudesti. Kaiken lisäksi jokaisen osuman on viimeistellyt eri mies.

Toisaalta viime viikolla lohipaidat ottivat kaksi voittoa pitäen nollat, kun LeKi kaatui numeroin 1-0 ja Hokki 2-0-luvuin. Liigakaukaloista Bluesin nutusta tuttu Jani Nieminen nollasi lempääläiset ja Jani Kautto puolestaan kovakuntoisen Hokin. Kiekko-Vantaalla on siis varsin potentiaalisia veskareita käytössään.

Kiekko-Vantaan suurin heikkous on tilastojen perusteella alivoimapelaaminen. Se on ollut tervanjuontia, sillä vantaalaiset ovat antautuneet vastustajien pelatessa ylivoimaa eniten koko sarjassa - reppu on heilunut 38 kertaa. Kiekko-Vantaan johto tilastossa on melko selvä, sillä toisena on KeuPa 32 päästetyllä osumalla.

Peliittojen kova työ palkitsi viimein

Peliitat katkaisi surullisen tappioputkensa siis viime perjantaina SaPKon isäntänä. Heinolalaiset olivat tuossakin pelissä lirissä aina kolmannen erän alkuun saakka pässipaitojen dominoidessa kenttätapahtumia.

Kolmannen erän alussa tapahtui kuitenkin jotain kummallista. Peliitat sai tiukasti lukossa olleen ketsuppipullon auki kunnolla hurjastellen helpottavaan 5-3-voittoon. Voitto oli heinolalaisille jopa ansaittu, sillä se on tehnyt jo pitkän aikaa kaukalossa töitä hyvällä asenteella - tuloksien ollessa kuitenkin mollivoittoisia.

Jos maalivahdit ovat olleet Kiekko-Vantaan parhaimmistoa, on Peliitoilta nostettava esiin muutama pirteä yksilö. Ylivoiman kapellimestari Silfver sekä Michal Kristof ovat olleet heinolaisten johtajia viime aikoina. Etenkin kultakypärää kantavan puolustajan Silfverin panos ylivoimassa ja maalitilanteiden rakentelussa on valtaisa.

Seuraa Heitä

Jani Honkanen #15 |

Puolustaja

Espoolaislähtöinen Honkanen on jämäköillä otteillaan Kiekko-Vantaan alakerran tuki ja turva. Kovista otteistaan tunnettu pakki on kunnostautunut viime aikoina myös pisteiden teossa.

Joona Monto #91 |

Keskushyökkääjä

Ahmat-kasvatti oli yksi kuumimmista peliittapelaajista perjantaina, kun joukkue iski SaPKon kanveesin kovan kirin päätteeksi. Tuoko heinolalaisten kova yritys tulosta Vantaalla?

» Lähetä palautetta toimitukselle