LeKi "viikottaiselle vierailulle" Vantaalle

MESTIS / Ennakko
Simo Mälkiän Kiekko-Vantaa on ollut kotonaan voittamaton.
Kuva © Timo Savela
Lempäälän Kisa matkaa lauantain Mestis-kierroksella Vantaan lohipaitojen vieraaksi. Samat joukkueet kohtasivat samassa paikassa viimeksi tasan viikko sitten, joten vantaalaisyleisö pääsee sarjaohjelman erikoisuuden ansiosta tarkkailemaan LeKin otteita jo toistamiseen viikon sisään.

Viime vierailusta LeKille jäikin jonkin verran parannettavaa, sillä lempääläläiset poistuivat Tikkurilasta viimeksi tyhjin taskuin kotijoukkue Kiekko-Vantaan korjattua sarjapisteet talteen 2-0-kotivoitolla. LeKin kannalta ratkaisun paikat lienevät tälläkin kertaa siinä, miten lempääläläiset saavat horjutettua Kiekko-Vantaan puolustusta, joka alkukaudesta on lukeutunut sarjan parhaimpiin.

Perjantaina LeKi isännöi SaPKoa, ja sentään ihan pisteittä joukkue ei jäänyt, sillä SaPKo voitti Lempäälän ylpeyden vasta jatkoajalla 3-4-numeroin. LeKi on kuluvalla viikolla kärsinyt kokoonpano-ongelmista, perjantain SaPKo-ottelusta olivat sairastuvalla hyökkääjät Sami Laakso, Jonatan Tanus ja Antti Mäkilä.

Kiekko-Vantaata vastaan etenkin joukkueen parhaimpiin pistetehtailijoihin kuuluvilta ykkösketjun hyökkääjiltä Henri Tuomiselta ja Manu Honkaselta odotetaan juonikkuuta ja avaimia Kiekko-Vantaan puolustuslukon avaamiseksi.

Pitääkö Kiekko-Vantaan kotitaika?

Kiekko-Vantaalle lauantain LeKi-ottelu on jo kolmas tällä viikolla. Keskiviikkona vantaalaiset lähtivät Turun-vierailultaan 2-5-tappio niskassaan, mutta perjantaina JYP-Akatemian vieraana Jyväskylässä ilme oli jo paljon pirteämpi, sillä Kiekko-Vantaa haki Jyväskylästä kaksi pistettä 2-1-jatkoaikavoitolla.

Kiekko-Vantaa on ollut kotonaan väkivahva koko alkukauden, ja vantaalaisryhmittymä onkin voittanut kaikki kotiottelunsa. LeKi puolestaan on hävinnyt kaikki vierasottelunsa, joten lähtökohdat otteluun eivät ole vierasjoukkueen kannalta mairittelevat, ja kotijoukkue lähteekin otteluun ennakkosuosikkina.

Kiekko-Vantaan vahvuuksiin kuuluu aggressiivinen luistelu, kamppailupeli ja tiivis viisikkopuolustus. Joukkueen puolustuksessa kannattaa seurata esimerkiksi Nico Nurmikannan ja Valtteri Parikan otteita: he ovat kantaneet vastuuta Kiekko-Vantaan menestyksestä illasta toiseen. Katseita kannattaa kohdistaa myös Pekka Niemimaahan, joka esitti perjantain JYP-Akatemia-ottelussa pirteitä otteita.

Loukkaantumisten takia sivussa perjantain JYP-Akatemia-ottelusta olivat puolustaja Lassi Raitanen ja hyökkääjä Janne Öfverström.

Seuraa Heitä

Nico Friman #25 |

Hyökkääjä

Esittänyt pelaamissaan Mestis-otteluissa dominoivia otteita, ja lienee vierasjoukkueen puolustuksen painajainen myös lauantaina.

Juho Mielonen #4 |

Puolustaja

Isokokoinen puolustaja on tottunut fyysiseen peliin, ja näyttänee kovuuttaan myös Tikkurilassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle