LeKi hakee kauden toista voittoaan Kiekko-Vantaasta

MESTIS / Ennakko
Puolustaja Lassi Raitanen on kuulunut joukkueensa parhaimmistoon.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa ja LeKi kohtaavat toisensa keskiviikkona Tikkurilassa. Ottelu on kauden toinen kohtaaminen, kun ensimmäisen voiton vei LeKi kotiottelussa jatkoerässä 2-1.

Kiekko-Vantaa ja Lempäälän Kisa kohtaavat Mestiksen keskiviikon kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran, kun LeKi oli syyskuun lopussa Lempäälässä parempi jatkoerässä maalein 2-1.

Kiekko-Vantaa on pelannut viimeiset kolme ottelua voitotta, kun niin Hermes, TUTO ja Peliitat kaatoivat lohipaidat melko selkeällä maalierolla.

LeKi puolestaan voitti vieraissa Espoo Unitedin helposti numeroin 5-1 Espoon Metro Areenalla. JYP-Akatemiaa ja Jokipoikia vastaan tuli sitten noutaja tiukan taistelun jälkeen.

Kiekko-Vantaan viimeinen erä murheellinen

Kiekko-Vantaan kolmas erä Hermestä vastaan oli takkuileva, sillä joukkueet lähtivät ratkaisevaan erään tilanteessa 1-1. Lohipaidat nousivat tappiosta tasoihin Julius Rantaeskolan maalilla, kun hyvän esityön tekivät kapteeni Toni Leinonen ja Lassi Raitanen.

Kolmannessa erässä Hermes luisteli menojaan, kun se viimeisteli kolme maalia viiteentoista minuuttiin. Ottelun tärkeimmät pelaajat LeKille olivat Jussi Nättinen ja Kristian Kangas, jotka iskivät tehopisteet 1+1. Niklas Appelgren teki 0+2.

Kolmannessa erässä maalivahdit Juraj Holly ja Jani Kautto torjuivat kuusi ja yhdeksän kertaa. Molemmille joukkueille määrättiin jäähyt pään tai niskan alueelle taklauksesta. Mukana olivat LeKin Joonas Huovinen ja Kiekko-Vantaan Valtteri Lemmetty. Lemmetty sai otteistaan yhden ottelun pelikiellon, joten häntä ei nähdä kokoonpanossa keskiviikkona.

LeKin hyökkäyksessä siirrellään vastuuta

LeKin tekeminen on jotakuinkin haastavaa. Maalin tekemiseen kuluu liikaa voimavaroja ja maalintekopaikoissa siirrellään vastuuta. Kokoonpanosta ikään kuin puuttuu ratkaisijoita.

LeKin erikoistilannepelaaminen on jokseenkin kunnossa molempiin suuntiin, mutta ottelun loppuhetkillä pitää muistaa olla varuillaan. Joukkueen maalivahtipeli on kuosissaan, sillä Christian Heljanko on maalivahtipörssin sijalla viisi torjuntaprosentilla 92,96. Heljanko on pelannut kymmenen ottelua.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

LeKillä on joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta niukka kotivoitto jatkoerässä lukemin 2-1. Lempäälästä tullee ärhäkkä ryhmä, joka ei anna lohipaidoille armoa. Jos kotijoukkue pääsee pyörimään hyökkäysalueellaan vapaasti, ovat lempääläläiset vaikeuksissa. Lisänsä ennakointiin tuo sekin, että Kiekko-Vantaan ylivoimapeli on kohentunut huomattavasti. Näin ollen jäähyistä rangaistaan entistä tehokkaammin.

Uskoisin, että ottelusta tullee tasainen vääntö, minkä kotijoukkue kääntää voitokseen. Maaleja tuskin nähdään paljon.

Seuraa Heitä

Lassi Raitanen #77 |

Puolustaja

Kiekko-Vantaan nouseva puolustaja Raitanen syötti viime ottelussa Julius Rantaeskolan maalin ja on kuulunut vantaalaisten johtaviin puolustajiin kauden alusta lähtien. Metsästääkö mies lisää pisteitä keskiviikkona?

Jesse Pelamo #19 |

Keskushyökkääjä

On saanut ketjunsa kanssa aikaiseksi hyvää päätypainetta vastustajan maalille illasta toiseen, mutta tehopisteet kiertävät kaukaa. Saavatko pisteet 1+2 jatkoa Tikkurilassa Kiekko-Vantaata vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle