Kiekko-Vantaa lähtee hakemaan toista voittoaan KooKoosta

MESTIS / Ennakko
Juoniiko Rajala Kiekko-Vantaan nurin lauantaina?
Kuva © Antti Varonen
Lauantain Mestis-kierroksella kohtaavat Tikkurilan Urheilupuistossa Kiekko-Vantaa ja KooKoo. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Vantaalla päättyi vantaalaisten kotivoittoon numeroin 6-4.

Kiekko-Vantaa hakee neljättä kotivoittoaan, kun se kohtaa kotiareenalla Kouvolan KooKoon. Lohipaidat veivät ensimmäisen runkosarjan ottelunsa KooKoota vastaan lukemin 6-4. Sen jälkeen moni on muuttunut, ja tappioita on tullut kontolle. KooKoon viime peli perjantaina JYP-Akatemiaa vastaan puolestaan päättyi KooKoon voittoon maalein 4-2.

Kiekko-Vantaa on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista. Vantaalaisten päävalmentaja Jami Kaupin on ollut pakko laittaa puolustajia sentteriksi, mikä on luotsin mukaan huolestuttavaa. Lohipaitojen ykkösketju Henri Tamminen-Tomi Tuomisto-Joel Lehtinen on ollut toimiva tähän asti, mutta jaksaako kyseinen vitja kovaa peluuttamista.

Suurin kysymys keskialueen herruudesta

Keskiviikkona oli nähtävillä erikoistunut Kiekko-Vantaa. Joukkue pyrki nopeasti vastahyökkäyksiin ja oli nopeasti ohittanut keskialueen. Toisessa erässä SaPKoa vastaan sininutut sortuivat vanhaan virheeseen. Kiekkoa pyrittiin kuljettamaan läpi keskialueen ja syöttölinjat tukittiin niin, ettei vaarallisia tilanteita saatu aikaan.

KooKoo puolestaan pelasi keskiviikkona Hokkia vastaan Kajaanissa. Kouvolan miehet kärsivät tappion numeroin 3-0. Runkosarjassa sijalla kaksi majaileva KooKoo on hävinnyt viimeisistä viidestä ottelusta vain yhden ottelun.

Kiekko-Vantaan maalinsuulla aloittaa Jani Kautto, joka sivuuttaa juuri debyyttinsä tehneen Noora Rädyn. Räty sai mahdollisuutensa, mutta ei Rätyä voi koko 2-5-tappiosta syyttää.

KooKoolla vaikeuksia vastahyökkäyksistä

Kouvolalaiset olivat keskiviikkona Hokkia vastaan vaikeuksissa vastahyökkäyksissä. KooKoon saamat ylivoimat valuivat tyhjiin, kun kajaanilaiset hoitivat oman maalin puolustuksen mallikkaasti. Joukkueella oli mahdollisuuksia ratkaista ottelu, mutta niin ei käynyt. Oranssimustat joutuivat kotimatkalle 3-0-tappio niskassaan.

On mielenkiintoista, saako Kiekko-Vantaa liikkeelle koko KooKoon komppanian ja haastaa vierailijat taisteluun lauantaina Tikkurilassa. Jos Kiekko-Vantaa pysyy poissa jäähypenkiltä ja rakentaa hyökkäyksensä nopeasti keskialueen ylitse, voi se hallita kiekollista peliä. 

Kiekko-Vantaan taskuraketti Iikka Kangasniemi ja pistepörssin sijalla kaksi oleva Tomi Tuomisto aiheuttavat liikoja harmaita hiuksia KooKoon valmennukseen. Kaksikko on pelannut ykkös- ja kakkosketjuissa, mutta tulosta on alkanut tulla nyt myös toiseltakin ketjulta.

Kiekko-Vantaan pääkäskyttäjä Kauppi kommentoi viime aikaisia tapahtumia.

− Pelitapaa käytiin läpi joukkueen kanssa ja selvennettiin sitä, että kokoonpano muuttuu niin rajusti jokaiseen otteluun. Pelitapaa on yksinkertaistettu ja ainakin meidän alivoimapeli on mennyt paljon eteenpäin, Kauppi mainitsi.

Seuraa Heitä

Iikka Kangasniemi #4 |

Laitahyökkääjä

Vantaalaisten taskuraketti on valmis tarjoamaan kovan vastuksen vierailijoille.

Juuso Rajala #8 |

Keskushyökkääjä

Jatkuuko pistetehtailu kylmässä Tikkurilan Urheilupuiston jäähallissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle