Vakuuttavasti aloittanut Kiekko-Vantaa saa vieraita Keski-Suomesta

MESTIS / Ennakko
KeuPa saapuu perjantaina Kiekko-Vantaan vieraaksi.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina vieraita Keski-Suomesta, kun vastaan luistelee KeuPa.

Kiekko-Vantaa saa perjantaina vieraakseen Tikkurilan Urheilupuistoon KeuPan. Keskiviikkona Kiekko-Vantaa kaatoi vieraissa Hermeksen numeroin 6-2. KeuPa puolestaan hävisi Joensuussa Jokipojille 2-1.

Voitollaan kolmanneksi noussut Kiekko-Vantaa on aloittanut kauden vahvasti. Kolmesta ottelusta tuloksena on kuusi pistettä. KeuPa sen sijaan on sijalla kahdeksan ja kohtalaisissa asetelmissa jatkoa ajatellen.

Kiekko-Vantaan maalinteko-ongelma lienee tällä hetkellä takanapäin. Joukkue on tehnyt kolmessa ottelussa 12 osumaa, kun taas omassa päässä on soinut vain kuusi kertaa.

Kiekko-Vantaa vauhdissa

Vantaalaiset veivät keskiviikon ottelun Hermestä vastaan melkein miten tahtoi. Ruutanat hallitsivat peliä, eikä Hermeksellä ollut mahdollisuuksia pyristellä vastaan. Ottelu oli ohi miltei pelin alusta lähtien.

Vantaalaisten maalissa torjui Lassi Yrjölä, joka urakoi 26:lla torjunnallaan voitonavaimet joukkueelleen. Maalinteossa onnistui muun muassa läpimurtokauttaan pelaava Aleksi Järvinen. Kiekko-Vantaan paras ketju on ollut tällä kaudella Järvisen, Teemu Väisäsen ja Teemu Mielosen vitja.

Vaikka KeuPan menestys ei ole ollut huimaa tällä kaudella, on joukkueen maalivahti Petri Pitkänen kuitenkin onnistunut, sillä hänen torjuntaprosenttinsa on tasan 95. KeuPaa vastaan on tehty vain kuusi maalia.

− Luultiin, että kotkat lähtevät automaattisesti lentoon, mutteivat lähteneet. Jokipojat voitti täysin ansaitusti tänään, oli tärkeämpi ottelu heille, päävalmentaja Ville Nieminen puhisi keskiviikkona.

KeuPalla on ollut ongelmia kummassakin päässä. Otteluiden hyvät hetket ovat olleet harvassa, ja lukemat 2-1 enemmänkin imartelevat keuruulaisia.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Ottelun voittajaa ei ole tällä hetkellä vaikea arvioida. Kiekko-Vantaa on aloittanut Mestis-kauden positiivisesti, ja keuruulaiset joutuvat eteläsuomalaiseen mankeliin, kun luistelevat Tikkurilassa isäntiä vastaan. Viime kaudella Kiekko-Vantaa pelasi parhaat pelinsä KeuPaa vastaan nimen omaan Vantaalla. Ottelusta tullee runsasmaalinen, jos vanhat tunnusmerkit pitävät paikkansa.

Seuraa Heitä

Henry Roihu #5 | Haukat

Puolustaja

KeuPassa viime kaudella pelannut puolustaja on osoittautunut kuuluvansa Kiekko-Vantaan luottopelaajiin. Tehopisteitä tulee kiitettävällä tahdilla.

Riku Pitkänen #27 |

Laitahyökkääjä

JYPin kasvatti on äitynyt kovaksi pistemieheksi. Laitahyökkääjän otteita kannattaa pitää silmällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle