KeuPa lähtee hakemaan pisteitä Vantaan lohiapajilta

MESTIS / Ennakko
Narraako KeuPa lohipaitoja jo toistamiseen tällä kaudella?
Kuva © Antti Varonen
Joukkueet iskivät edellisen kerran yhteen vajaa kuukausi sitten Keuruulla ja silloin KeuPa oli edellä parin maalin verran. Lohipaidoilla oli otteluun saapuessaan selkeä asenneongelma ja Keuruun pitäjämaisema saikin joukkueen odottamaan helppoa voittoa. Tästä lienee kuitenkin otettu opikseen, kun KeuPa saapuu Kiekko-Vantaan vieraaksi.

Sarjataulukko on tiukka ja pientä kahtiajakoa on jo ilmassa. Molemmat joukkueet kaipaavat tärkeitä pisteitä noustakseen keskikastin mukaan kamppailemaan pudotuspelipaikoista.

Molempien maalivahdit ovat kauden mittaan onnistuneet hyvin. Vierailla on positiivinen tilanne, sillä askiin voi heittää kumman tahansa vahdin. Niin Petri Pitkänen kuin Erno Suomalainenkin antavat pelatessaan KeuPalle mahdollisuuden voittaa. Pelaamisen ratkaissee päivän kunto ja pikkuvaivojen tilanne.

Kotijoukkueen maalilla on aiemmin kunnostautunut eritoten Kevin Lankinen, mutta kuka tahansa muistakin maalivahdeista pelaa kovalla tasolla. Milloin on Noora Rädyn aika asettua tolppien väliin Mestis-tasolla?

Artem Iossafovin lähdettyä Liigaan pelättiin Kiekko-Vantaan hyökkäyspelin tyrehtyvän. Tästä ei ole näkynyt merkkejä, sillä Tomi Tuomisto on ottanut ison roolin kapteenina ja ykkösketjun keskushyökkääjänä.

KeuPan huolto- ja lääkintäosasto on pikkuhiljaa kursinut kauden mittaan loukkaantuneita miehiä kasaan ja toipilaista saattaakin tulla apuja illan otteluun. KeuPan vaarallisin ase on ylivoima, jolloin energinen pelitapa näkyy pitkinä pyörityksinä ja lukuisina tilanteina vastustajan maalille.

Kamppailussa kohtaavat kaksi vauhdikasta joukkuetta, joiden pelitavan ydin on vauhdikas ja iloinen hyökkäyspeli. Isoksi tekijäksi saattaa nousta myös kaudella paljon puhuttanut tuomarilinja. Jäähyaitiota ei ole kummallakaan joukkueella varaa miehittää liikaa, sillä molemmat joukkueet osaavat rankaista hyvinkin nopeasti toisen virheistä.

Pelistä on odotettavissa pienten marginaalien kamppailu, jossa asenteen vaikutusta ei sovi vähätellä. Keskiviikko-iltana nähtäneenkin tiukka vääntö pisteistä, jossa taklaukset ja iloinen hyökkäyspeli nousevat isoon rooliin.

Seuraa Heitä

Tomi Tuomisto #40 |

Hyökkääjä

Artem Iossafovin paikan kapteenina ja ykkösketjun keskellä ottanut Tuomisto kantaa vastuunsa illasta toiseen. Jatkuuko lento KeuPaa vastaan?

Juuso Mörsky #77 |

Laitahyökkääjä

Viime pelissä ehkä kauden parasta osaamistaan näyttänyt Mörsky alkaa löytämään virettään. Pyörittääkö mies myös Kiekko-Vantaan alivoiman solmuun?

» Lähetä palautetta toimitukselle