Lohi kohtaa kovakuntoisen kalakukon

MESTIS / Ennakko
Kummatkin joukkueet lähtevät maanantai-illan koetukseen takanaan kotivoitto. KalPa listi lauantaina Vaasan Sportin näytöstyyliin ja Kiekko-Vantaa nousi viimeisessä erässä hirmuisella kirillä parin maalin tappioasemasta TuTo:n ohitse. Merkitäänkö vantaalaisille jo viides perättäinen kotiotteluvoitto, vai jatkuuko KalPa:n hurja vire Tikkurilassakin?

Joukkueiden aiempi kohtaaminen tällä kaudella päättyi KalPan 4-1 kotivoittoon. Vantaa ei silloin hyvästä pelistään huolimatta yltänyt kuopiolaisten tasolle, vaan miten käy maanantaina?

-Kyllä joukkue tiedostaa, että tulee kova joukkue vastaan, mutta ei sitä sen kummemmin mietitä, tuumaili valmentaja Jarmo Kauppi

KalPan ylivoimapeli on kuluvalla kaudella ollut tehokasta ja alivoimakin on sujunut muitta mutkitta. Kiekko-Vantaa taas on joskus sortunut liikaankin viimeistelyyn pelatessaan ylivoimaa ja laukauksien vähäinen määrä on ollut katsomoissakin kuuma puheenaihe. Ylivoimapeliin on treeneissä pistetty aikaa, joten sekin alkanee pikapuoliin toimia viime kauden malliin.

KalPan maalinsuuta vartioinee loistavan pelinlukutaidon omaava Pasi Kuivalainen, joka on pitänyt KalPan pahoinakin päivinä pystyssä. Useasti pakkien hölmöilyjä paikkailevalla Kuivalaisella on torjuntaprosentti 92:n luokkaa.
Suurinpiirtein samanlaisen prosentin omaa Kiekko-Vantaan maalivahti Carl Grahn joka on Pelicansilta lainassa ainakin marraskuun ajan. Tähän mennessä Grahnin työskentely on ollut hyvinkin varmaa.

Vantaalla kokoonpanoihin pieniä muutoksia

Alkusyksyllä kuumetauti pakotti monet vantaalaispelaajat huilimaan muutaman matsin ajan, mutta nyt joukkue on taas suurimmaksi osaksi koossa. Kokoonpanosta vielä jonkin aikaa poissa ovat polvivammasta kärsivä Toni Mustonen, sekä olkapäävammojen parantumista odottelevat Matti Luoma sekä Pekka Nöyränen, joista jälkimmäisen tauko saattaa olla loppukauden mittainen.

TuToa vastaan kaksi maaliakin tehnyt Janne Jaakkola saattaa joutua jättämään KalPa -ottelun väliin kuumeen takia. Teemu Sainomaan puuttuminen kokoonpanosta sen sijaan on varma asia. Syynä poissaoloon on armeija ja A-junioreista nostetaan jokunen hyökkääjä tätä paikkaamaan. Aiemminkin pelannut A-junnu Juha Koivisto saa nyt varmasti enemmän peliaikaa sekä todellisen näytön paikan.

KalPalla ei pelaajia ole poissa läheskään yhtä monta. Sairastuvalla on varmasti ainoastaan Sami Salonen, sillä lievästä aivotärähdyksestä kärsineen Aki Keinäsen pelaaminen on mahdollisuuksien rajoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle