Kiekko-Vantaa valmiina kaatamaan JYP-Akatemian

MESTIS / Ennakko
Lasse Uusivirta on ollut Kiekko-Vantaan puolustuksen lukko.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona vieraita Jyväskylästä, kun JYP-Akatemia saapuu Tikkurilaan. Kuumin taistelu pudotuspeleihin on meneillään. Kiekko-Vantaa lienee jo varmasti pudotuspeleissä ja tavoittelee kotietua eli paikkaa runkosarjan neljän joukossa.

Kiekko-Vantaalla ratkaisun paikat

Kiekko-Vantaa on runkosarjassa viidentenä viiden pisteen etumatkalla kuudentena olevaan Hermekseen ja seitsemäntenä olevaan TUTOon. Kiekko-Vantaan pelityyli on vahvistunut entisestään, peli peliltä. Oikeanlaiset ketjukoostumukset ovat olleet tärkeässä roolissa.

Lohet ovat nälkäisiä. Kotiedun tavoittaminen on edessä, eivätkä tulevat ottelut ole merkityksettömiä. Viimeisistä viidestä ottelusta vantaalaiset ovat kairanneet voitot kolmesta ja tappiot ovat tulleet peräjälkeen Jokipojille ja SaPKolle.

Kiekko-Vantaan pelissä on ollut vahventunutta itseluottamusta ja uskoa tulevaan. Joukkueen ilmapiiri on kohentunut ja jokainen pelaaja tietää käsillä olevien otteluiden tärkeyden.

Otetaanko hyvät asiat matkaan?

JYP-Akatemian viiden ottelun putki on surullista kerrottavaa. Neljä tappiota kertovat paljon, ja myös se, että voitto tuli LeKiä vastaan vasta voittolaukauskisassa.

Onkin syytä pohtia, että onnistuuko pelimatka Tikkurilaan ja esittääkö joukkue vahvaa osaamista, vaikka Liiga-miehiä ei viime aikoina olekaan ollut käytettävissä.

Viime ottelu Jokipoikia vastaan päättyi karvaaseen tappioon, mutta joukkueen hyökkäys esitti kauden parastaan. Joukkue on kymmenentenä ja jäljessä pudotuspelirajaa 13 pistettä.

Kiekko-Vantaa ollut niskan päällä

Kiekko-Vantaan ja JYP-Akatemian keskenäiset ottelut ovat tällä hetkellä kaksi voittoa lohipaidoille ja yksi JYP-Akatemialle. Maaliero on Kiekko-Vantaalle maalein 11-4.

Suurimpana tappiona jyväskyläläiset ovat kokeneet 13. tammikuuta, kun vantaalaiset veivät kotivoiton maalein 7-0.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Kiekko-Vantaan ja JYP-Akatemian keskinäiset ottelut ovat olleet tiukkoja otteluita siitäkin huolimatta, että maaliero oli vantaalaisten hyväksi 11-4. Jos lohipaidat saavat tutun pyörityksensä toimimaan, ovat jyväskyläläiset vailla menestystä.

Voitosta taistellaan kynsin ja hampain, mutta otaksun, että lohipaidat ovat tällä kerralla parempia niukkamaalisesti.

Seuraa Heitä

Lasse Uusivirta #34 |

Puolustaja

Hyökkäyksiä hyvin tukeva peruspakki, jonka laukaus on timanttia. Kostautuuko liiallinen hyökkäävyys, vai onko se siunaus?

Atte Antinaho #7 | KeuPa HT

Hyökkääjä

Näppärä pelintekijä väläytti syöttötaitoaan viime ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle