Hakeeko JYP-Akatemiakin pisteet Tikkurilan pisteautomaatista?

MESTIS / Ennakko
Samuli Valvistolta odotetaan lauantaina kapteenin johtajuutta.
Kuva © Timo Savela
Vantaan lauantaisessa Mestis-illassa yhteen iskevät sarjavitonen JYP-Akatemia ja viimeistä edeltäväksi valahtanut Kiekko-Vantaa. Kausi alkaa olla siinä pisteessä, että varsinkin Kiekko-Vantaan näkökulmasta jokaisessa ottelussa käydään kuolintaistelua pudotuspelipaikasta. Vantaa on Mestiksen huonoin kotijoukkue, joten lauantaina on kasvojenpesun paikka.

Lauantain isäntäjoukkue ei vain ole hevillä pudotuspelitaistoon ilmoittautumassa: lohipaidat ovat hävinneet vuoden 2015 puolella kaikki ottelunsa yhtä lukuun ottamatta. Vantaalla on siis kasassa yksi voitto viimeisestä 14 ottelusta. Tilastot ovat vantaalaisittain hirveää luettavaa, eikä pääkäskijä Jami Kaupilla ole helppo työ laivansa kääntämisessä.

Iso osasyyllinen vantaalaisten tappioputkeen on tuttu ongelma, eli pelaajien vaihtuvuus. Vaikka Vantaalta onkin poistunut Iikka Kangasniemen ja Jere Laineen kaltaisia tekijöitä, ei pelaajakaruselli voinut tulla joukkueen valmennukselle ja joukkueenjohdolle yllätyksenä: nyt tarvitaan sopeutumiskykyä ja tapoja nostaa esiin uusia ratkaisijoita. Sellaisia toivotaankin esimerkiksi Samuli Valvistosta ja Micke-Max Åstenista, jotka saanevat ison roolin kevään Kiekko-Vantaassa.

Edellisessä ottelussa perjantaina K-Vantaa kävi häviämässä päävastustajalleen Peliitoille Heinolassa maalein 2-4. Viikolla on myös alla tappio niin ikään pudotuspelipaikasta taistelevalle KeuPalle. Vantaa on kaudella aiemminkin hävinnyt tärkeitä otteluita päävastustajilleen, joten vantaalaisvinkkelistä olisi toivottavaa, että pisteitä irtoaisi Akatemialta, joka lähtee otteluun lievänä ennakkosuosikkina.

Lohipaitojen kokoonpanosta sivussa ovat ainakin hyökkääjät Tomi Tuomisto, Jesse Juntheikki ja Julius Rantaeskola sekä puolustaja Iiro Mäntylä.

Akatemia virettään etsimässä

Vaikka JYP-Akatemian hankaluuksia ei voikaan verrata isäntien ongelmiin, on Akatemiallakin omat kantonsa kaskessa. Joukkue on hävinnyt molemmat helmikuun pelinsä, eikä aikaisemmasta vireestä ole jäljellä paljoakaan. Viimeksi joukkue hävisi perjantaina kotihallissaan Mikkelin Jukureille maalein 1-4.

Myös Akatemia on kärsinyt kokoonpanomuutoksista, sillä muutama pelaaja on lyönyt itsensä läpi Liigan puolella: puolustaja Juuso Pulli ja hyökkääjä Henri Kanninen esimerkiksi ovat lähellä paikkansa vakiinnuttamista Liiga-JYPin puolella.

Nuorella Akatemialla on kuitenkin potentiaalia etenkin Topi Nättisen johtamassa ykkösketjussa, jossa laidoilla viilettänevät Kalle Saramäki ja Joose Antonen. Kyseisen ketjun takana ratkaisijoita on kuitenkin viime aikoina ollut niukalti, mutta lauantaisessa alavireisten kohtaamisessa saattaa ratkaisijoita löytyä yllättäviltäkin rintamilta.

Seuraa Heitä

Aleksi Järvinen #5 |

Hyökkääjä

On esittänyt pirteitä otteita Samuli Valviston ketjussa. Puhkeaako Järvinen kukkaan lauantaina?

Kalle Saramäki #9 |

Hyökkääjä

Liukas hyökkääjä aiheuttanee päänvaivaa vastustajan puolustukselle myös Kiekko-Vantaata vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle