Väsyttääkö Jukurit ramman lohen?

MESTIS / Ennakko
Joonas Koskisen vireen toivotaan kestävän jatkossakin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tappioputkensa lauantaina katkaissut Jukurit iskee kokoonpanohuolista kärsivän K-Vantaan kimppuun. Hyvin sujuneista otteluista huolimatta keskiviikkoillan kamppailuun tummia pilviä vantaalaisjoukkueen ylle tuo maalivahtitilanne ja vajaalla miehityksellä pelaaminen, joka koettelee varmasti tiettyjä pelaajia.

Viime aikoina julkisuudessa lähinnä korealaissotkuistaan ja siitä seuranneista valmentajapotkuista tapetilla ollut Kiekko-Vantaa on kaikesta huolimatta pystynyt hoitamaan pelillisen puolen mallikkaasti. Joukkue on tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa, vaikka se on käytännössä pelannut ottelut kolmella kentällisellä korealaisveljien kuluttaessa vaihtopenkkiä.

Vierailija Jukurit on sarjassa vasta sijalla viisi, mutta materiaaliltaan se kuuluu sarjan kärkipäähän. Nähtäväksi jää, jaksaako vajaavainen vantaalaismiehistö taistella loppuun asti, jos Jukurit saa pelinsä pyörimään.

Huomionarvoista on myöskin se, että lainapelaajien määrä lohipaitojen riveissä on näissä otteluissa ollut todella vähäinen yhteistyöseura Jokereiden suuren loukkaantumissuman vuoksi. Jukurit-otteluun K-Vantaa saa kuitenkin nimekkään lainavahvistuksen, kun alkukaudesta hurjassa liidossa ollut jokeripuolustaja Teemu Eronen luistelee vantaalaisten kokoonpanoon.

Vantaalaisryhmän maalivahtitilanne on kuitenkin mielenkiintoinen. Joukkueen ykkösvahti Aaro Peltonen oli tiistai-illan Lukko-ottelussa Jokereiden varamaalivahtina, eikä näin ollen ole vantaalaisten käytettävissä Jukureita vastaan.

Myöskään alkukaudesta vantaalaisveräjää vartioinutta Joonas Korpisaloa ei maalilla nähdä, sillä Jokerit kauppasi hänet Tampereen Ilveksen riveihin, johon siirtyi myös alkukaudesta hyvää jälkeä Vantaalla tehnyt Aleksi Mustonen.

Saattaa olla, että edellisessä ottelussa penkkiä kuluttanut ja pääosan alkukaudesta A-nuorten mukana pelannut Henri Tikkanen tekee Jukureita vastaan Mestis-debyyttinsä ellei joukkue onnistu löytämään pikaisesti lainavahtia tolppien väliin.

Tarkempi vantaalaiskokoonpano selviää pelipäivän aamuna, mutta ainakin viime otteluissa isoa vastuuta kantaneilta Jere Karjalaiselta, Jarmo Jokilalta sekä Sanghoon Shiniltä, kuten myös pakistossa Otso Rantakarilta ja Oskari Manniselta odotetaan onnistumisia myös Jukureita vastaan.

Valoa kohti

Jukurit lähtee Vantaan reissulle voitto allaan, kun se onnistui lauantai-iltana katkaisemaan neljän ottelun tappioputkensa JYP-Akatemian kustannuksella lukemin 4-2. 

Silmiinpistävä muutos mikkeliläisryhmän pelissä aiempaan verraten oli huomattava suoraviivaisuuden lisääntyminen. Joukkue toimitti kiekkoa maalille ja miehiä maalivahdin eteen aiempaa enemmän, mikä tuottikin pari osumaa.

Puolustuspäässä kuitenkin sattuu edelleen nukahduksia ja virheitä, joista maksetaan kovaa hintaa takaiskumaaleina. Nämä pienet asiat kun saataisiin kuntoon, niin pelaamiseen tulisi todennäköisesti aimo annos lisää rentoutta.

Positiivisen puolelle Akatemia-ottelussa jäivät myös Joonas Koskinen ja Juuso Akkanen, joista Akkanen on tällä hetkellä kahden ottelun maaliputkessa. Koskinen puolestaan oli ketjuineen lauantaina Jukureiden parhaimmistoa ja saman vireen toivotaan jatkuvan myös Vantaata vastaan.

Kokoonpanoissa Jukureiden osalta tuskin tulee suurempaa muutosta aiempaan. SaiPan mukana lauantaina ollut puolustaja Juha-Petteri Purolinna ei tiistai-iltana enää SaiPan riveihin ennakkotiedoista poiketen kuulunut, joten hänet saatetaan nähdä sarvipäiden rivistössä.

Petteri Similän ilta ei lauantaina kovin ruusuisesti sujunut, joten maalilla saatetaan nähdä Tadeas Galansky.

Seuraa Heitä

Jarmo Jokila #9 |

Laitahyökkääjä

Kokenut hyökkääjä teki lauantaina voittolaukauskisassa ratkaisevan maalin Peliittojen verkkoon ja on muutenkin isossa roolissa vantaalaishyökkäyksessä.

Juuso Akkanen #4 |

Puolustaja

Hyökkäyspään kärsiessä tehottomuudesta on Jukurit löytänyt puolustuksen peruskalliona pidetystä Akkasesta maalipyssyn, sillä hän on iskenyt kahdessa edellisessä ottelussa yhteensä kolme osumaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle