Jukureilla kasvojenpesun paikka Vantaalla

MESTIS / Ennakko
Palveen tehoja Jukurit tarvitsee Vantaata vastaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Perjantai-iltana tappion KeuPan vieraana kärsinyt Jukurit pääsee yrittämään paluuta voittokantaan heti, kun se matkustaa Kiekko-Vantaan vieraaksi. Vantaalaisjoukkue on kuitenkin nimekäs, ja tulee tarjoamaan mikkeliläisryhmälle kovan palan purtavaksi.

Jukurit hävisi perjantai-illan vääntönsä KeuPalle lukemin 4-1. Mikkeliläisryhmä loi ottelussa useitakin paikkoja, mutta ratkaisut olivat heikkoja ja kokonaisuutena joukkueen esitystä leimasi huolimattomuus.

Kiekko-Vantaata vastaan samanlaiseen pelaamiseen ei ole varaa, sillä isäntien kokoonpanosta löytyy kovan luokan tekijöitä. Hyökkäyksessä Severi Sillanpää, Artem Iossafov, Tomi Tuomisto ja mikkeliläisillekin tuttu Jesse Juntheikki pitävät huolen, että mikkeliläispuolustus saa olla tarkkana jatkuvasti.

Mikkeliläisryhmä on tarjonnut viime otteluissa vastustajilleen liikaa tekopaikkoja omien virheidensä ja erikoistilanteiden kautta. Alivoima on kuitenkin toiminut melko hyvin, mutta vastaavasti oma ylivoima on yskähdellyt jonkin verran.

− Ollaan viime peleissä annettu vähän liikaa paikkoja vastustajille. Meidän pitää pystyä pelaamaan hyvää, jämäkkää alivoimaa, puolustamaan omaa maalia hyvin ja myös hyökkäämään vastustajan maalille hyvin, arvioi jukurikäskijä Antti Pennanen KeuPa-ottelun alla.

Hyökkäyspäästä Jukureiden täytyy myös löytää tehoja paljon aiempaa enemmän. Perjantaina huilannut Oula Palve tekee paluun sarvipäiden kokoonpanoon, mikä on Jukureille hyvä juttu, sillä taiturimainen keskushyökkääjä on ollut joukkueensa parhaimmistoa viime otteluissa.

− Meidän pitää saada oma hyökkääminen laadukkaammaksi. Ihan vaan syöttäminen, miten teet itsesi pelattavaksi ja miten otat kiekon haltuun, Pennanen analysoi.

Ronan Quemener palaa myös yhden huilatun ottelun jälkeen takaisin tolppien väliin ja tarjoaa varmasti omalta osaltaan joukkueelle mahdollisuuden voittoon.

Kääntyikö kurssi lopullisesti vai hetkellisesti?

Vantaalaisryhmä oli ennen keskiviikon kierrosta pahassa syöksykierteessä, sillä joukkue oli Peliitat-peliä edeltävistä 12 ottelustaan voittanut vain yhden. Keskiviikkona se kuitenkin nappasi ensimmäisen voittonsa liki kuukauteen, kun Peliitat kaatui vieraskaukalossa lukemin 1-2.

Kiekko-Vantaa sai viikolla myös kovan vahvistuksen takalinjoilleen, kun jokeripuolustaja Niko Peltola liittyi lohipaitaan toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Lisäksi joukkue saa liigavisiitiltään takaisin alkukauden tehokkaimman puolustajansa, Juha Tarkkasen, joten taitoa joukkueen takalinjoilta löytyy.

Kahdessa edellisessä keskinäisistä kohtaamisista niskan päällä on ollut Jukurit. Huomattavaa on myös se, että Quemener pelasi nollapelin molemmissa kohtaamisissa, joten nähtäväksi jää löytääkö vantaalaisryhmä lauantai-iltana aseet hänen ohittamiseen.

Vantaalaiskäskijä Jami Kaupin mukaan kotijoukkueen esitys ei tule jäämään ainakaan valmistautumisesta kiinni.

− Me lähdemme lauantaina Jukureita vastaan ja ensi keskiviikkona KooKoota vastaan pelaamaan tietynlaisella pudotuspelimeiningillä. Nämä kaksi ottelua eivät ole meille vain tavallisia runkosarjaotteluita vaan haluamme valmistautua pudotuspeleihin pelaamalla sen tyylistä kiekkoa. Peli tulee olemaan nopeampaa ja yksittäisissä tilanteissa pelaajilla pitää olla antennit päällä, Kauppi ennakoi seuran kotisivuilla.

Lohipaitojen sairastuvalla tilanne on myös hyvä, sillä ainoastaan hyökkääjä Julius Rantaeskola joutuu jäämään sivuun loukkaantumisen vuoksi.

Seuraa Heitä

Ronan Quemener #1 | Asplöven

Maalivahti

Nollasi keskiviikkona TUTOn ja on pitänyt nollapelin myös kahdesti Vantaata vastaan. Murtuuko nollaputki tänään?

Juha Tarkkanen #21 |

Puolustaja

Alkukaudesta 5+11-tehoin vantaalaisten takalinjoilla pelannut puolustaja palaa Liiga-pestiltään takaisin Mestikseen. Karttuuko pistetili Jukureita vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle