Kotiedun varmistanut Kiekko-Vantaa kohtaa pudotuspeliviivalla keikkuvan Jokipojat

MESTIS / Ennakko
Sairastuvalta päässyt Julius Rantaeskola iski heti maalin.
Pudotuspelien kotiedun varmistanut Kiekko-Vantaa kohtaa huiman 11 ottelun tappioputkensa päättäneen Jokipojat. Lohipaidat ovat keskinäisistä otteluista voittaneet kaksi ottelua, kun joensuulaiset saivat kolme pistettä kertaalleen.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat päättävät Mestis-runkosarjan jännittävissä merkeissä. Kiekko-Vantaa on varmistanut jo kotiedun pudotuspeleissä sijottuen runkosarjassa kolmanneksi. Jokipojat sen sijaan kamppailee pudotuspelipaikasta, kun jäljellä heillä on kaksi ottelua, nyt perjantaina Kiekko-Vantaa ja lauantaina Espoo United.

Jokipojat ja Kiekko-Vantaa ovat kohdanneet runkosarjassa kolme kertaa. Vantaalaiset ovat voittaneet kaksi ja Jokipojat yhden. Viimeisin ottelu pelattiin Joensuussa kaksi viikkoa sitten.

Kiekko-Vantaalla alla maukas voitto SaPKosta

Kiekko-Vantaalla on takanaan kymmenestä ottelusta kuusi voittoa. Kiekko-Vantaa voitti Savonlinnassa kotijoukkueen ja siitä tuli neljäs joukkue, joka on voittanut SaPKon tämän kotikaukalossa. Ottelu päättyi vantaalaisten ryöstöön numeroin 3−2. Erityisesti lohipaitojen maalivahti Aaro Peltonen pelasi ennakkoluulottomasti ja ylsi ottelun tähdistöön.

Joukkueiden tiivis keski- ja puolustusalueen pelaaminen piti maalintekopaikot vähässä, kun molemmat puolustivat mallikkaasti. Lohipaitojen loukkaantumisesta toipunut Julius Rantaeskola iski heti maalin. Hän on kerännyt vyölleen nyt 26 maalia, mikä on Kiekko-Vantaan seurahistorian ennätys.

− Ei ollut jalka siinä kuosissa, miten sen pitäisi täällä olla. Oltiin kyllä ottava osapuoli ensimmäisessä erässä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä totesi keskiviikkona.

Jokipojat katkaisi huiman tappioputkensa

Jokipojat pelasi lauantaina JYP-Akatemiaa vastaan ja päätti 11 ottelun tappioputkensa. Jyväskyläläiset kokivat tappion lukemin 3−2. Joensuulaiset taistelivat ja hallitsivat ottelun ensimmäisistä hetkistä loppuun asti. Tappioputken katkaisemiseksi Jokipojat oli ladannut kovat panokset. Maalintekopaikoista viimeisteleminen oli silti haastavaa.

− Meillä on vain yksi tavoite: pelit jatkuvat vielä ensi viikolla. Ei muuta kuin kaasu pohjaan ja voittoja hakemaan. Turha täältä on Helsinkiin asti matkustaa tappioita hakemaan, sanoi valmentaja Jouni Varis Jokipoikien verkkosivuilla.

− Tähän peliin valmistauduttiin hyvin. Tärkein asia oli, että päästään kuskin paikalle. Ensimmäinen vitonen meni aika miehekkäästi, virkkoi Varis lauantaina.

Lohipaidat saivat kuluneella viikolla tärkeän maalintekijän, kun Julius Rantaeskola on toipunut loukkaantumisesta ja saanut peliluvan joukkueen lääkäriltä. Sairastuvalla ovat vielä Miro Mäkinen, Lassi Raitanen ja Valtteri Lemmetty.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Jokipojat sai varmasti lisäpotkua viimeisiin peleihin, kun se katkaisi pitkän tappioputkensa. Pudotuspelipaikka on edelleen mahdollinen, mutta se vaatii voittoa lohipaidoista ja mieluummin myös Espoo Unitedin kohtaamisesta.

Kiekko-Vantaan puolustuksen lukko Lassi Raitanen kärsii loukkaantumisesta, mutta joukkueen puolustus on kuitenkin sitä luokkaa, ettei sota yhtä miestä kaipaa - miehistö on tarpeeksi leveää. Uskoisin, että Kiekko-Vantaa niittaa runkosarjan päätökseen, missä oma joukkue nauttii täyttä kolmen pisteen voittoa.

Seuraa Heitä

Julius Rantaeskola #67 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 26 maalia, mikä on seuran ennätys. Onnistuuko hän Jokipoikia vastaan?

Joel Olkkonen #62 | Kärpät

Puolustaja

Joukkueen ykköspuolustaja, jonka merkitys on suuri, kun tärkeät ottelut tulevat kohdalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle