VeikkausTV-ennakko: Otteet realisoituneet vihdoin maalien muodossa − Hokki raivaa tietään kohti kärkeä

MESTIS / Ennakko
Hokki on saanut konettaan hiljalleen käyntiin.
Kuva © Oona Sarajärvi
K-Vantaa saa kolmannessa peräkkäisessä kotiottelussaan vastaansa Hokin, joka on vasta hiljattain saanut pelin juonesta kiinni. Vantaalaiset eivät kuitenkaan ole olleet kummoisia isäntiä, ja kajaanilaisiltakin uupuu vielä kauden ensimmäinen vierasvoitto.

Mestiksen runkosarjaotteluita on läpi kauden mahdollisuus katsoa joka perjantai VeikkausTV:n ja Ylen tv-lähetyksien kautta. VeikkausTV välittää K-Vantaan ja Hokin välisen kamppailun kello 18.30 alkaen. Itse lähetys alkaa kuitenkin jo hieman aikaisemmin.

Aiemmat kohtaamiset

K-Vantaa ja Hokki kohtaavat kuluvalla kaudella ensimmäistä kertaa. Viime kaudella jokaisessa joukkueiden neljässä keskinäisessä mittelössä voiton korjasi Hokki, joka ei myöskään kokenut lainkaan pistemenetyksiä.

Ottelun lähtökohdat

K-Vantaa on kerännyt viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden voiton, minkä seurauksena joukkue on ajautunut jo putoamiskarsintapaikalle sijalle 11. Koko alkukauden aikana vantaalaisten tilille on kasaantunut vain kolme varsinaisella peliajalla tullutta voittoa.

Keskiviikkona lohipaidat saivat neljän ottelun tappioputken jälkeen maalihanansa auki ja ottivat pisteet LeKin nenän edestä 5−2-lukemin. Joukkue oli 0−2-tappiolla vielä ottelun puolivälissä, mutta toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla ja päätöserässä laukaukset lähietäisyydeltä löysivät verkon perukoille.

Joukkuetta ovat ravistelleet ajoittainen viisikkopelaamisen vuotaminen ja maalinteon vaikeudet. Vastustajat ovatkin usein päässeet rokottamaan joukkuetta maalien muodossa vain muutamien minuutten sisällä.

Kauden ensimmäistä vierasvoittoaan Vantaalta hakeva Hokki on raivaamassa tietään pikku hiljaa kohtia kärkeä. Heti kauden alussa syvissä vesissä uinut joukkue on viiden ottelun tappioputken jälkeen napsinut neljä voittoa ja 11 pistettä. 

Kajaanilaiset ovat saaneet parantuneet pelilliset otteensa näkymään vihdoin myös tulostaululla. Systemaattiseen kiekollisiin ratkaisuihin nojaava ja pelin virtauksen hallintaan pyrkivä joukkue ei saanut aiemmin vaikeuksiensa keskellä maaleja aikaiseksi.

Vaikeudet selättäneen Hokin pelaamisessa mikään ei ole käytännössä kuitenkaan muuttunut. Pelin rakenteet ovat säilyneet samoina, ja lukuisten toistojen kautta myös maalintekoyritykset ovat löytäneet tiensä verkkoon.

Vastuun kantajat

Terävimmän kärjen takaa alemmista ketjuista ovat alkukauden aikana nousseet Joonas Hyttinen ja Joona Harjama. Etenkin SaPKosta hankittu Hyttinen on ollut puolustusvelvoitteiden lisäksi uhka myös hyökkäyspäässä.

Jokereista lainalla olevalle veljesduolle, Miro Mäkiselle ja Atte Mäkiselle, valmennusjohto ei ole langettanut ylenpalttisia peliminuutteja vaan hyökkääjiä on peluutettu harkitusti. Veljesten rinnalla pelaavalle astetta kokeneemmalle Teemu Mieloseen on sen sijaan luotettu pelin eri tilanteissa.

Puolustuksessa vastuuta on Nico Nurmikannan ja Lasse Uusivirran ohella myös saanut 22-vuotias Lassi Raitanen. Maalilla Jani Kautto ja Aaro Peltonen ovat puolestaan jakaneet vastuun tasan, eikä maalivahtien välisessä arvojärjestyksessä ole eroa.

Hokin alkukaudella tehottomuudesta moitittu hyökkäysosasto on Niklas Näpin, Timo Hiltusen, Markus Korkiakosken ja Riku Korhosen johdolla herännyt horroksestaan. Äskettäin joukkueeseen liittynyt Aki Kangasmäki on myös kellottanut kärkipelaajan mukaisia minuutteja.

Kajaanilaisten kultakypärää kantava Risto Mattila on toden teolla ottanut joukkueen kärkipuolustajan aseman. Mattilan vierellä operoiva Mikael Seppälä on edelleen sarjan kokonaisvaltaisimpien puolustajien joukossa ja pelaa reilusti yli 20 minuuttia ottelua kohden.

Mattila on kuitenkin iso tekijä joukkueen kiekollisissa ja peliä edistävissä ratkaisuissa. Puolustaja on osoittanut arvonsa myös ylivoimalla.

Arvio

K-Vantaa ei ole kuluneella kaudella kyennyt tarjoamaan kotiyleisölleen kuin kaksi voittoa. Sitä vastoin vierailijajoukkue Hokilta uupuu vielä kauden avauspisteet vieraskentältä. Kajaanilaisten järjestelmällisellä pelitavalla kaivatut pisteet eivät kuitenkaan anna kauaa odottaa itseään.

Vantaalaiset ovat painineet maalinteon ja pelaamisensa tasaisuuden kanssa. Hokki puolestaan on saanut konettaan auki ja pyrkii kiihtymään yhä isoimmille kierrosluvuille. Lohipaidoilla on pitelemistä vauhdikkaan mutta tarkasti organisoidun kajaanilaisjoukkueen kanssa.

Seuraa Heitä

Joonas Hyttinen #15 |

Keskushyökkääjä

Puolustajankin paikalle komennettu hyökkääjä on alkukaudella osoittanut olevansa valmennusjohdon ehdoton luottomies Siinä sivussa mies on ollut joukkueensa viidenneksi tehokkain pelaaja.

Pasi Kouvalainen #26 |

Hyökkääjä

KeuPassa viime kaudella tehoillut Kouvalaisen otteet eivät ole olleet tasaisia. Se on näkynyt myös miehelle annetusta vähäisestä vastuusta. Nähdäänkö perjantaina hyökkääjältä aiempaa enemmän?

» Lähetä palautetta toimitukselle