Nousukuntoinen Kiekko-Vantaa kohtaa alavireisen Hokin

MESTIS / Ennakko
Riku Toivolta kaivataan onnistumisia Vantaalla.
Kuva © Timo Savela
Perjantai-iltana Vantaalla iskevät yhteen toista kertaa tällä kaudella kohtaavat Kiekko-Vantaa ja Hokki. Vierasjoukkue Hokki vei edellisen kohtaamisen voittomaalikilpailussa, joten lohipaidoille on tarjolla maukas revanssi. Otteluun joukkueet lähtevät tyystin erilaisista lähtökohdista.

Vantaalaiset ovat heikomman jakson jälkeen napanneet kaksi perättäistä voittoa. Edellinen tuli keskiviikkona kotihallissa, kun KeuPa HT kaatui maalijuhlien jälkeen 7-5.

Ottelussa K-Vantaan hyökkäyspeli oli hyvällä tasolla, mutta puolustuksessa on rutkasti parannettavaa. Tähän päävalmentaja Jami Kauppi onkin reagoinut ja joukkue pyrkii jatkossa pääsemään nopeammin pois paineen alta.

Keskiviikon pelissä lohipaidat hakivat otetta pelistä kovalla taklauspelillä. Toimivaksi todettua rymistelyä tullaan mitä todennäköisimmin näkemään myös perjantaina.

Kotijoukkueen alkukaudesta hurjaa jälkeä takoneesta ykkösketjusta jäljelle jäänyt Tomi Tuomisto on saanut rinnalleen Toni Leinosen ja Henri Tammisen ja uudistetun ykkösvitjan peli onkin lähtenyt toimimaan nopeasti.

Hokilla vain parannettavaa

Vierasjoukkue Hokki on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan vain yhden. Keskiviikkona JYP-Akatemia haki pisteet Kajaanista nöyryyttävin lukemin 0-8.

Kajaanilaisten suurimpia ongelmia ovat olleet maalivahtipeli ja johtavien pelaajien puute. Nuori joukkue tarvitsisi kokenutta johtajaa, joka tietää mitä voittaminen vaatii ja ottaa joukkueen reppuselkäänsä vaikeilla hetkillä.

Maalivahtiongelmaa sarjassa eniten maaleja päästänyt Hokki pyrkii ratkaisemaan lainamiehin, kun KalPa-kassari Samu Perhonen torjuu kajaanilaisten maalilla viikonlopun vieraskiertueen ajan.

Luvattoman paljon maaleja on syntynyt puolustuksen virheistä ja irtokiekoista, joissa vastustajan hyökkääjät ovat olleet lähes järjestään ensimmäisenä. Sport-laina Eetu Heikkisen lähtö ulkomaille ei ainakaan helpottanut linnapaitojen takalinjojen tilannetta.

Ratkaisevatko erikoistilanteen?

Harvoja positiivisia asioita kajaanilaisten alkukaudessa on ollut ylivoimapeli. Joukkue on iskenyt sarjassa kolmanneksi eniten ylivoimamaaleja. K-Vantaa on osunut toiseksi eniten ylivoimalla, joten jäähyihin kummallakaan joukkueella ei ole varaa.

Keskiviikkona vantaalaiset onnistuivat pysymään pois jäähypenkiltä ja tämän trendin myös Kautto soisi varmasti jatkuvan, sillä vantaalaisryhmä on päästänyt sarjassa eniten maaleja pelatessaan alivoimalla. Myöskään Hokin alivoima ei ole ollut toivotulla tasolla, mikä on erityisen huono asia, sillä kajaanilaiset ovat kuluttaneet jäähypenkkiä sarjassa kolmanneksi eniten.

Seuraa Heitä

Tomi Tuomisto #40 |

Hyökkääjä

Vantaalaisten kultakypärä iski keskiviikkona kypärätempun. Ei ole hätkähtänyt ketjukavereiden vaihtumisesta vaan on Mestiksen pistepörssissä toisena tehoih 5+14.

Riku Toivo #14 |

Laitahyökkääjä

Yksi Hokin kolmesta ennen 90-lukua syntyneestä pelaajasta on ollut pimennossa alkukauden. Aikaisemmilla kausilla kovia tehoja iskeneeltä Toivolta kaivataan tehoja, jos Hokki mielii kurssinsa kääntää.

» Lähetä palautetta toimitukselle