Hokki lähtee makselemaan kalavelkoja Vantaalle

MESTIS / Ennakko
Antti Kalapudas pelaa viikonloppuna viimeiset pelinsä ennen nuorten MM-leiriä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Vantaan perjantai-illassa kohtaavat kotijoukkue Kiekko-Vantaa ja viikonlopun Etelä-Suomen kiertueensa aloittava Hokki. Kumpikin joukkue lähtee otteluun kaksi tappiota allaan.

Kiekko-Vantaan ja Hokin edellisestä kohtaamisesta on vain viikko. Tuolloin vantaalaiset olivat Kajaanissa parempia lukemin 0-2. Kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista vei nimiinsä Hokki.

K-Vantaa etsii kadonneita tehojaan

Keskiviikon kierroksella K-Vantaa kärsi kotitappion, kun sarjajumbona oleva Peliitat haki pisteet Tikkurilasta lukemin 1-3. Päävalmentaja Jami Kauppi on ollut ymmärrettävästi tyytymätön joukkueensa otteisiin.

Edellisessä Hokki-ottelussa K-Vantaa aiheutti vastustajalleen päänvaivaa aggressiivisella karvauspelaamisella ja hyvällä keskustan sumputtamisella. Näitä aseita lohipaidoilta on odotettavissa myös perjantaina.

Vantaalaiset ovat kärsineet viime otteluissa tehottomuudesta, sillä edellisessä neljässä ottelussa on syntynyt vain kuusi maalia. Maalinteon kanssa vaikeuksia on ollut erityisesti kotijäällä. K-Vantaa onkin sarjan toiseksi heikoin kotijoukkue.

Toinen kompastuskivi on ollut heikko alivoimapeli, jota eivät ole helpottaneet suuret rangaistusmäärät.

Hokin syöttöpelissä petrattavaa

Hokki kärsi keskiviikon kierroksella kotitappion JYP-Akatemialle. Kajaanilaiset pelasivat vahvan avauserän, mutta sitten syötöt alkoivat suuntautua aivan minne sattuu ja kiekko pomppia pelaajien lavoissa.

Huomionarvoista oli heikko ylivoimapeli. Keskiviikkona vastuuta siirreltiin liiaksi ja syötöt olivat huolimattomia. K-Vantaan heikkoa alivoimaa vastaan kajaanilaisilla onkin tilaisuus laittaa tämä osa-alue kuntoon.

Ennen maaottelutaukoa huimassa kymmenen ottelun mittaisessa voittoputkessa liitäneiden kajaanilaisten otteet ovat olleet tauon jälkeen ailahtelevia.

Pelaajapakka elää molemmilla

Osaltaan Hokin vaikeudet ovat selitettävissä loukkaantumissumalla, joka on iskenyt erityisesti joukkueen puolustajiin. Hyökkääjä Janne Niva joutuikin sijaistamaan keskiviikkona puolustajan paikalla.

Maanantaina Kärpistä Hokkiin lainalle tullut Markus Nutivaara kutsuttiin yllättäen keskiviikkoaamuna takaisin Ouluun, kuten myös kymmenessä ottelussa kymmenen pistettä iskenyt Jesse Puljujärvi.

Hokkiin kovalla kohulla siirtynyt liigakonkari Jari Viuhkola on toistaiseksi vasta hakenut pelikuntoaan, eikä pistetili ole vielä auennut linnapaidassa. Viuhkolan lisäksi odotukset kohdistuvat Mestiksen maalipörssin kärkinimi Tomas Mikusiin.

Timo Niemi esiintyi Hokin maalilla keskiviikkona hieman haparoivasti, joten ei olisi yllätys, jos pelikuntoon toipunut Antti Lehtonen aloittaisi kajaanilaisten maalilla.

Vantaalaisleiristä on kantautunut viimeaikoina huhu, että alkukauden tehopelaaja Artem Iossafov olisi palaamassa K-Vantaan paitaan. Miehen oli määrä pelata jo Peliittoja vastaan, mutta Bluesin sopimushyökkääjää ei kokoonpanossa näkynyt.

Seuraa Heitä

Henri Tamminen #74 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on ollut viime aikoina tehokkaalla pelipäällä. Vastasi keskiviikkona vantaalaisten ainokaisesta. Onnistuuko myös Hokkia vastaan?

Ville Saukko #28 |

Puolustaja

Vaasalaislähtöinen puolustaja iski keskiviikkona uransa ensimmäisen Mestis-maalin. Auttaako itseluottamus hyviin suorituksiin myös Vantaalla?

» Lähetä palautetta toimitukselle