Hokki aloittaa etelän kiertueen Vantaalta

MESTIS / Ennakko
Jatkuuko Teddy Da Costan maaliputki?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sarjataulukon keskivaiheilla majailevat Kiekko-Vantaa ja Kajaanin Hokki kohtaavat perjantaina Valtti Areenalla. Kahden ottelun vierasturneelle matkaava kajaanilaisryhmä on kovan haasteen edessä, sillä K-Vantaa on voittanut kaikki kauden aiemmat kotiottelunsa.

Kotijoukkue K-Vantaa on kerännyt seitsemässä pelaamassaan ottelussa kymmenen pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa seitsemänteen sijaan. Vierailija Hokki on avannut kautensa hiukan lohipaitoja vahvemmin, sillä seitsemän pelatun ottelun jälkeen kajaanilaisten laariin on kertynyt 12 pistettä. Sarjassa eniten maaleja tehneet linnapaidat majailevat sarjataulukossa neljäntenä, vain kolme pistettä ottelun enemmän pelannutta sarjakärki TUTOa perässä.

K-Vantaa on voittanut tällä kaudella kaikki kolme pelaamaansa kotiottelua. Voitot ovat tulleet sarjan kärkipäähän povatuista HCK:sta, Jukureista ja Sportista yhteismaalierolla 14-4. Linnapaidat ovat pystyneet keräämään kolmesta pelaamastaan vierasottelusta viisi pistettä. Hokki hallitsi joukkueiden viime keskenäisiä kohtaamisia suvereenisti, sillä kajaanilaiset veivät pisteet lukemin 11-1.

Kärsivällisyys avainasemassa

Molemmat joukkueet onnistuivat palaamaan keskiviikkona voittojen tielle yhden hävityn ottelun jälkeen. K-Vantaa haki 0-1-vierasvoiton Savonlinnasta Henrik Koiviston tekemällä jatkoaikamaalilla ja Hokki kellisti KooKoon Kajaanissa lukemin 5-1. Hokin päävalmentaja Petri Mattila löysi keskiviikon murskavoitosta huolimatta omiensa otteista parannettavaa.

– Meidän pitää vielä parantaa monella sektorilla. Eritoten vieläkin tiivistää puolustuspeliä ja olla kärsivällisiä. Sieltä tulee vastaan hyvä joukkue. Kärsivällisyys on Vantaalla avainasemassa, kommentoi bussimatkalta tavoitettu Hokki-luotsi.

K-Vantaa saanee puolustuslinjoille takaisin Jere Karalahden pelikiellon aikana Jokereissa pelanneen Esa Lindellin. Vastaavasti alkukauden Vantaalla kiekkoillut Petteri Lindbohm pakkaa tavaransa ja siirtyy marraskuun maaottelutaukoon asti kestävällä lainasopimuksella Porin Ässiin. Myös alkukaudella tehot 2+3 iskeneen Teemu Henritiuksen pelaaminen on epävarmaa. Hokki vastaavasti jatkaa samalla kokoonpanolla kuin keskiviikkoisessa KooKoo-ottelussa.

Seuraa Heitä

Marko Rairama #13 |

Laitahyökkääjä

Isoon rooliin hankittu hyökkääjä ei ole vielä vakuuttanut. Viime kaudella Peliitoissa tehot 12+11 iskenyt Rairama on onnistunut alkukaudella kasaamaan vain kaksi syöttöpistettä.

Teddy Da Costa #77 |

Hyökkääjä

Ranskan maajoukkuepelaaja on kohentanut otteitaan peli peliltä ja hän muodostaa maamies Anthony Guttigin kanssa vaarallisen tehokaksikon. Da Costa on onnistunut maalinteossa neljässä peräkkäisessä ottelussa. Jatkuuko sama tahti myös Vantaalla?

» Lähetä palautetta toimitukselle