Espoolaiset lähtevät kasvattamaan voittoputkeaan Tikkurilassa - Ottelu ei ole riippuvainen itseluottamuksesta

MESTIS / Ennakko
Espoo Unitedin tehomies Janne Kivilahti on sisäisen pörssin ykkönen.
Kuva © Petteri Äikäs
Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa kohtaavat pääkaupunkiseudun herruudesta kamppailevat Kiekko-Vantaa ja Espoo United. Puntit ovat kahden ottelun jälkeen tasan 1-1.

Kiekko-Vantaa ja Espoo United taistelevat keskiviikkona pääkaupunkiseudun herruudesta Tikkurilan Urheilupuistossa. Joukkueet ovat pelanneet runkosarjassa keskenään kaksi ottelua, joista puntit tasan 1-1.

Kiekko-Vantaa lähtee otteluun voitto takanaan, kun Pohjois-Suomen-kiertue päättyi vantaalaisten 2-1-voittoon Kajaanin Hokista. Espoo United sen sijaan kahvasi sarjaykkösen SaPKon kotonaan puhtaasti 2-0. Rasmus Tirronen väläytteli maalinsuulla, kun hän pelasi jo toisen nollapelin peräjälkeen.

Kiekko-Vantaan pelissä aimo annos tehottomuutta

Lohipaidat kärsivät Hokki-pelissä maalinteon tehottomuudesta, vaikka joukkue voittikin ottelun.

− Teema oli, että perjantaista otetta pitää parantaa, kun eilen ei voittoon riittänyt. Pystyimme kyllä parantamaan, oli kaiken kaikkiaan kovatasoinen ja -vauhtinen kamppailupeli, kommentoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä.

Kiekko-Vantaan pelissä on ollut lähiaikoina kovaa yritystä, mutta tulos on jäänyt laihaksi. Neljästä viime pelistä on tullut tilille vain yksi voitto, sekin Hokista. Joukkue on kuitenkin näyttänyt pelaamisen mallia, sillä vastikään päättyi ryhmän kolmen ottelun voittoputki.

Lohien maalivahti Aaro Peltonen venyi Kajaanissa loistotorjuntaan ja pilasi kotijoukkueen lievän kirin.

Espoo Unitedin peli on kohentunut

Espoo United on petrannut peliään paljonkin. Alivoima- ja ylivoimapeli on parantunut sitten kauden alun. Espoolaiset saavat kiittää Janne Kivilahtea, sillä hyökkääjä on pelannut neljätoista ottelua tehopistein 8+5. 

Keskiviikkona saa nähdä, kuuluuko Valtteri Lipiäinen espoolaisten kokoonpanoon. Äskettäin Mestiksessä debytoinut pelaaja on aloittanut vahvasti.

− Emme ehkä ole vielä niin tottuneita pelaamaan johtoasemassa. Kiva voittaa, etenkin kun on sarjan kärkijoukkue vastassa, Tirronen totesi ottelun jälkeen perjantaina.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Joukkueet lähtevät otteluun eri lähtökohdista, Espoo Unitedilla on meneillään voitokas ottelusarja, kun taas vantaalaiset ovat hävinneet neljästä ottelusta kolme kertaa. Itseluottamusta saanut United on kohentanut puolustustaan siinä, missä maalivahti Rasmus Tirronen on ollut vahva kivijalka.

Ottelussa nähtäneen kiivasta taistelua, missä ratkaisevaksi nousevat jäähyt. Kiekko-Vantaa ottanee tiukan voiton.

Seuraa Heitä

Teemu Mielonen #11 |

Keskushyökkääjä

Kiekko-Vantaan nuori nelosketjun työjuhta on päässyt pisteiden makuun. Jatkuuko hyvät otteet ja tuleeko komennus parempaan ketjuun?

Jiri Veistola #39 | Espoo United

Laitahyökkääjä

Urallaan 181 Liiga-ottelua pelannut hyökkääjä on kovan luokan pelintekijä. Mestiksessä hän on pelannut kuusitoista ottelua pistein 5+4.

» Lähetä palautetta toimitukselle