SaPKon kaatajien kohtaaminen

MESTIS / Ennakko
Marko Luomalalta odotetaan pisteitä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Keskiviikon ratoksi Jyväskylässä kohtavat Sport ja JYP-Akatemia. Ottelusta ei voi odottaa spektaakkelimaista näytöstä, mutta kolmesta sarjapisteestä taistellaan kynsin ja hampain.

Molemmat joukkueet pelasivat edelliset ottelunsa SaPKoa vastaan. JYP-Akatemia nollasi SaPKon ja Sport antoi kotonaan savonlinnalaisille isän kädestä. Molemmat lähtevät siis voitokkaana keskiviikkoillan kohtaamiseen.

Sportin peli on alkukaudesta ailahdellut melkoisesti. Etenkin omassa päässä tohelointi on johtanut ajoittain vaarallisiin tilanteisiin. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii viime viikon keskiviikko, kun Sport kävi häviämässä Vantaalla lukemin 8-2. Ryhtiliikettä Sportin pelaamiseen näytti kuitenkin lauantaina pelattu Sport-SaPKo -ottelu, jolloin vaasalaiset olivat joka osa-alueella selkeästi vastustajaa edellä.

JYP-Akatemia on alkukaudesta saalistanut seitsemän sarjapistettä kahdella voitetulla ottelulla ja yhdellä jatkoaikatappiolla. Molemmat JYP-Akatemian voitot ovat tulleet kotijäällä Jyväskylässä. Joukkue on näyttänyt kotijäällään mihin parhaimmillaan pystyy, mutta vieraissa peli ei ole kulkenut yhtä mallikkaasti. Kuitenkin yksi piste Mehtimäeltä on hyvä saavutus, ja se osoittaa JYP-Akatemian olevan onnistuessaan vaarallinen.

Sport on hiljalleen saamassa rivinsä kasaan ja on todella vaarallinen etenkin hyökkäyspäässä. Odotettavissa on myös ryhtiliikettä omassa päässä pelaamiseen, ja myös maalivahti Joonas Kuusela on saamassa pelin juonesta kiinni. Sportin onnistuessa JYP-Akatemian sangen nuori joukkue saattaa olla hätää kärsimässä. Jos taas vaasalaiset sortuvat omassa päässä sooloiluun alkukauden tapaan, löytyy JYP-Akatemialta useita ratkaisuun pystyviä pelaajia, jotka rokottavat takuulla virheistä.

Sport sai edelliseen otteluun kovan paluumuuttajan Marko Luomalan. Ensimmäinen SaPKo-ottelu ei tuottanut hänen osaltaan ihmeitä, mutta herätessään konkari tekee maalin paikasta pomminvarmasti. Tässä ottelussa alun kankeudet on jo jätetty, ja odotettavissa on herääminen pisteiden tekoon. Pistenikkareita vaasalaisilta löytyy toki enemmänkin, kuten esimerkiksi Lassi KokkalaSamuli Kivimäki ja Michal Kristof.

JYP-Akatemian kauden maaleista peräti puolessa on ollut mukana Oula Palve. Mies osoitti jo viime kaudella olevansa hyvä hyökkääjä ja on tehnyt alkukaudesta hyviä tehoja Joonas Sammalmaan kanssa. Sportin huutoon pystyvät JYP-Akatemiasta parhaiten vastaamaan juuri tämä kaksikko.

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla. Sportista Anssi Köykkä-Luopa on todennäköisesti sivussa. Hän loukkasi kättään lauantaisessa SaPKo-ottelussa. Ottelusta ei voi odottaa spektaakkelimaista näytöstä. Sportin koneet osoittivat kuitenkin SaPKoa vastaan käynnistymisen merkkejä ja JYP-Akatemian kannalta ottelu voi mennä puolustustaisteluksi. Jos taas Sport pelaa löysästi omassa päässään, niin JYP-Akatemialla on sauma rokottaa virheistä kolmen sarjapisteen arvoisesti.

Seuraa Heitä

Marko Luomala #71 |

Laitahyökkääjä

"Luti" palasi kasvattajaeuraansa tälle kaudelle. Ensimmäisessä ottelussaan mies ei osoittanut ihmeitä, mutta herätessään konkari tekee usean maalin iltaan halutessaan. Odettavissa on parempia merkkejä JYP-Akatemiaa vastaan.

Oula Palve #89 | HC Ajoie

Keskushyökkääjä

Nuori hyökkääjä on aloittanut kauden väkevästi, ja hän ollut mukana puolessa joukkueen alkukauden maaleista. Syytä tahdin hyytymiseen ei ole, ja mies pystyy tekemään pisteitä myös kovempia joukkueita vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle