Saako Sportin nousu jatkoa?

MESTIS / Ennakko
Fyysisyyttä ei takuulla puutu ottelusta.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Keskiviikko-iltana Jyväskylässä kohtaavat JYP-Akatemia ja Sport. Vaasalaiset ovat voittaneet viimeiset kolme otteluaan nipin napin. Ennen K-Vantaalle häviötä JYP-Akatemia kaatoi LeKin ja TUTOn.

Viime viikon kolmesta ottelusta Akatemia nappasi seitsemän pistettä pitäen pudotuspelihaaveet vielä elossa. Eroa kahdeksantena olevaan K-Vantaaseen on jo 13 pistettä, mutta lohipaidat ovat pelanneet kaksi ottelua enemmän. Sport puolestaan otti viime viikon otteluista kahdeksan pistettä.

TUTOsta ja LeKistä viime viikolla napattujen voittojen jälkeen kotipeli K-Vantaata vastaan ei ollut enää kovinkaan vakuuttava. Ensimmäisessä erässä hurrikaaninutut hallitsi vielä täysin pelin tapahtumia, mutta toisessa erässä asetelmat kääntyikin jo päälaelleen. Kolmas peli neljän päivän sisään söi parhaimman terän Akatemiasta ja harhasyöttöjen määrä oli luvattoman suuri. 

Sport puolestaan on kotona pelannut suhteellisen mallikkaasti, mutta vieraspeleissä on paljon parannettavaa. Kuluneen kuukauden viidestä vieraspelistä vaasalaiset ovat voittaneet kaksi: toisen varsinaisella ajalla ja toisen voittolaukauskilpailussa. 

Keskiviikkona Sami Rajaniemi tuli JYPistä hakemaan pelituntumaa voitokkaasti, ja koeajalla torjuva Dennis Saikkonen pelasi perjantaina Mestis-uransa toisessa ottelussaan nollapelin.

Lauantaina "kuuden pisteen otteluun" kiskaistiin maalille Antti Lehtonen, joka ei ollut pelannut peliäkään armeijan aloittamisen jälkeen. Lehtostakaan tosin tuosta tappiosta ei voi syyttää, vaikkakin ensimmäinen maali meni hieman helpohkosti. Keskiviikkona torjuntavastuun ottaa Rajaniemi.

Edellisellä kierroksella puolustaja Niklas Tikkinen pelasi Akatemian riveissä, mutta tiistaina herra löytyi taas JYPin kokoonpanossa. Hän ei siis todennäköisesti pelaa Sportia vastaan.

Sportilta Tuomas Saarela oli viimeksi torjuntavuorossa HCK:ta vastaan, mutta tällä kertaa maalille saattaa mennä Joonas Kuusela. Otteluiden kokoonpanot julkaistaan lähempänä matsia. Tuorein vahvistus John Henrion ei puolestaan vielä ole joukkueen mukana.

Seuraa Heitä

Kalle Saramäki #9 |

Hyökkääjä

Viime kaudella vielä A-junioreissa pelannut 19-vuotias hyökkääjä on osoittanut pystyvänsä pelaamaan myös Mestistä taka-askeleita ottamatta.

Samuli Kivimäki #28 |

Oikea laitahyökkääjä

Tätä herraa on vain pakko seurata. Maalimäärä kertoo kaiken.

» Lähetä palautetta toimitukselle