Pystyykö JYP-Akatemia vastaamaan sarjakärjen tarjoamaan haasteeseen?

MESTIS / Ennakko
Edellisessä kohtaamisessa hurrikaaniryhmällä oli vaikeuksia pysyä SaPKon kyydissä
Kuva © Antti Varonen
JYP-Akatemia saa keskiviikon kierroksella vieraakseen sarjaa johtavan SaPKon. Akatemian hyvä alkukausi alkaa olemaan enää kaunis muisto vain ja jyväskyläläiset ovatkin ajautuneet tappioputkeen. SaPKo on pelannut läpi alkukauden tasaisen varmasti ja tappioputkia ei ole nähty.

Hurrikaaniryhmä tulee otteluun kolmen ottelun tappioputki niskassaan. Hyvin alkanut alkukausi on jyväskyläläisillä kääntymässä päälaelleen ja edellinen voitto onkin kahden viikon takaa. Edellisissä viidessä ottelussa hurrikaaniryhmä on ottanut kaksi voittoa. Akatemia on sarjassa viidentenä.

SaPKo saapuu Jyväskylään voitto allaan RoKista. Pässilauma teki voittomaalin Rovaniemellä tiukan taistelun jälkeen viimeisellä peliminuuttilla. Voitto olikin parasta lääkettä savonlinnalaisille, kun Hermes oli voittanut SaPKon edellisellä kierroksella luvuin 7-1. Edellisistä viidestä ottelusta savonlinnalaiset ovat ottaneet neljä voittoa.

Joukkueet ovat ottaneet tällä kaudella kertaalleen yhteen. Tuolloin ottelusta muodostui lopulta SaPKon näytös, kun jyväskyläläiset putosivat kyydistä jo toiseen erätaukoon mennessä. Pässilauma voittikin kyseisen ottelun murskaavin lukemin 8-2.

Ratkaisun paikat

Akatemia pelasi edellisen ottelun nousujohteisesti. Jyväskyläläiset tulivat kahden maalin takaa tasoihin ja voittoon asti oli saumat. Tältä kaudelta tutut vaikeudet, maalin tekemisen vaikeus ja maalipaikkojen tuhlailu oli jälleen Akatemian Akilleen kantapää. Laatupaikkoja Akatemia on pystynyt rakentamaan, mutta tyhjään maaliinkaan kiekkoa ei olla saatu.

Akatemia on päästänyt sarjassa toiseksi eniten maaleja. Akatemian pelaajilla on näkynyt takaiskujen jälkeen selän oikomista, mutta edellisessä ottelussa nuori hurrikaaniryhmä kuitenkin osoitti, että he eivät luovuta taistelutta. Viisikon tiiviydessä on ollut puutteita ja pakka on ollut levällään. SaPKoa vastaan puolustuspelaamisen pitää olla tiivistä, sillä vierasjoukkue on tehnyt toiseksi eniten maaleja sarjassa.

SaPKo on ollut alkukaudesta vahva. Pässilauma on tullut tutuksi aktiivisesta hyökkäys- ja puolustuspelaamisestaan. Hyökkäyssuuntaan savonlinnalaiset ovat olleet tehokkaita, vaikkakin ajoittaisia tehottomuuden hetkiä on tullut. Savonlinnalaisten pelaaminen on muuttunut väkinäiseksi, jos maaleja ei olekaan heti tullut. SaPKon riveissä pelaa sarjan maalipörssiä johtava Kalle Saramäki, joka on tehnyt kymmenen maalia tällä kaudella.

Hyökkäysalueelle savonlinnalaiset ovat päässeet eri variaatioilla, milloin keskustan kautta, milloin laitojen kautta. Hyökkäysalueella pässilauma on pysynyt vahvasti kiekossa kiinni ja sen menettäessään illan vierasjoukkue on riistänyt kiekon nopeasti takaisin tiiviin viisikon voimin. Akatemian on pelattava fiksusti kiekon kanssa, välttää liian aktiivinen karvauspelaaminen ja pelattava mahdollisimman tiiviisti viisikkona. Muuten SaPKon tarjoama haaste voi osoittautua liian suureksi.

Tilastopoiminta

SaPKo on päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja. Alivoimalla SaPKo on ollut vahva. Vierasjoukkueen paras pistemies on pistepörssin toisena majaileva Teemu Lepaus, joka on saalistanut 16 pistettä. Akatemialla on ollut vaikeuksia erikoistilannepelaamisessaan, varsinkin alivoimalla. Hurrikaaniryhmän paras pistemies on Riku Pitkänen 12:lla pisteellään.

Seuraa Heitä

Aleksi Luhtalampi #19 |

Hyökkääjä

Nuori hyökkääjä on nostettu edellisissä otteluissa ykkösketjuun, kun emoseura JYP otti Arttu Likolan riveihinsä. Luhtalammelta odotetaankin tehoja, kun vieressä viilettävät hyvässä vireessä läpi alkukauden olleet Anton Stråka ja joukkueensa kultakypärä Pitkänen.

Niklas Salo #59 |

Laitahyökkääjä

Pienikokoinen hyökkääjä iski edellisessä ottelussa kaksi maalia ja on tehnyt edellisiin kolmeen otteluun kolme maalia. Salo pelaa ykkösketjun laidassa ja edellisten otteluiden perusteella otteissa on ollut piristymisen merkkejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle