Kumman vuoro toimia isäntänä?

MESTIS / Ennakko
Viimeksi SaPKo toimi isäntänä ja JYP-Akatemia renkinä. Vaihtuvatko osat Jyväskylässä?
Kuva © Antti Varonen
SaPKo vei viikko sitten joukkueiden edellisen kohtaamisen Savonlinnassa ja katkaisi liki kolmen vuoden voitottoman putken JYP-Akatemiaa vastaan. Hurrikaanipaidoilla on kuitenkin sanansa sanottavana, sillä viimeksi Jyväskylässä joukkue murjoi SaPKoa todenteolla.

Sarjassa kolmantena majaileva JYP-Akatemia kärsi perjantaina jopa hieman yllättävän tappion LeKille numeroin 1−3. Jyväskyläläisten otteet ovatkin olleet melkoista vuoristorataa hyvän ja huonon päivän eron ollessa liian suuri.

Joukkue on täynnä taitoa ja luovuutta, kiitos hyökkäyksessä viilettävien Joose Antosen, Samu Markkulan, Valtteri Hotakaisen ja Joonas Sammalmaan. Alakerrastakaan ei lahjuukkuutta puutu, sillä Sami Niku on Suomen kirkkaimpia puolustajalupauksia.

Lekiä vastaan oivaltavat ratkaisut olivat kuitenkin vähissä. Maalinteko oli tervanjuontia, sillä 29 laukauksesta vain yksi päätyi maalin perukoille. Vastaavasti LeKi hyödynsi maalipaikkansa tehokkasti, joskin hieman liian helposti.

SaPKoa vastaan Akatemian maalilla aloittanee Dennis Saikkonen. Kotijoukkueen on ulosmitattava työmääränsä maksimaalisesti kauden ensimmäisen kohtaamisen tavoin. Alivoimallakin on syytä olla tarkkana, sillä SaPKon tehokkus ylivoimalla on noussut kohisten ylöspäin.

Mörkö Jyväskylässä vaanii SaPKoa edelleen 

Kirouksen murtumisesta huolimatta SaPKo ei ole lähivuosina kyennyt napsimaan pisteitä Akatemian kotiluolasta. Edellinen voitto Jyväskylän areenalta on helmikuulta 2012. Helppolla joukkue ei pääse tänäänkään.

Pässipaidat lähtevät otteluun voitto vyöllään. Peliitat kaatui perjantaina tiukkaakin tiukemman pelin jälkeen. Joukkue on hiljalleen pääsemässä eroon irvikuvastaan: ruhtinaalliselta tuntuvan johtoaseman menettämisestä. 

Oleellinen tekijä löytyy tolppien välistä. Petteri Similä on nostanut heittämällä profiiliaan torjumalla tasaisen varmasti. Myös Janne Sinkkosen pelisysteemi on iskostunut joukkueen muottiin yhä paremmin. Similä aloittanee myös tänään, sillä Antti Leskinen ei vieraspeleissä ole pahemmin vakuuttanut.

Ratkaisun avaimet puolustuspäässä

Maali-iloitteluilta ei olla vältytty Akatemian ja SaPKon lyhyen yhteisen historian aikana. Tämäkään kausi ei ole poikkeus, sillä viimeksi Jyväskylässä Akatemia kuritti SaPKoa peräti 7−3. Toisessa mittelössä SaPKo puolestaan voitti kotonaan Akatemian tyylipuhtaasti 4−1. 

Molemmilla on suhteellisen nimivahva hyökkäys. Etenkin Akatemialla, joka on latonut sarjassa eniten maaleja. Tiivis puolustuspeli ja sitä kautta vastustajan hyökkäysten eliminoiminen kuitenkin näyttelee pääosaa. Viikko sitten SaPKo toteutti taktiikkaa erinomaisesti. Ratkaisu piilee tuossa myös lauantaina.

Seuraa Heitä

Joona Manninen #41 |

Keskushyökkääjä

Ollut hyvä alkukauden jälkeen melko näkymätön, mutta edelleen oleellinen osa joukkuetta. Perjantaina kaksi ylivoimamaalia Peliittojen verkkoon − lähteekö itseluottamus jälleen nousuun?

Joose Antonen #48 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Taiturimainen hyökkääjä ei ole viime aikoina tehopisteillä liiemmin juhlinut. Purkautuuko ketsuppipullo kotiyleisön edessä lauantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle