Maalinteon tuskan kanssa painiva JYP-Akatemia haastaa rovaniemeläisjoukkueen

MESTIS / Ennakko
Aleksi Hongalla ja Akatemialla on ollut vaikeuksia viime aikoina.
Kuva © Timo Savela
Lauantai-iltana JYP-Akatemia saa vieraakseen RoKin Rovaniemeltä. Akatemian synkkä tammikuu sai jatkoa edellisessä ottelussa ja hurrikaaniryhmä yrittää saada tappioputken vihdoin poikki. RoKi tulee Jyväskylään hyvässä vireessä.

JYP-Akatemia tulee illan otteluun seitsemän ottelun tappioputkessa. Jyväskyläläisjoukkueen itseluottamus onkin ollut koetuksella. Edellinen voitto onkin tammikuun alusta. Joukkueen takana vaanii vain pisteen päässä Hokki, joka varmasti mielii pois karsintapaikalta.

Rovaniemeläiset vieraat tulevat Jyväskylään kahden ottelun orastavassa voittoputkessa. Viiteen edelliseen otteluun RoKi on ottanut neljä voittoa ja rovaniemeläiset tulevatkin hyvän itseluottamuksen kanssa vierailulle.

Joukkueiden keskinäisten kohtaamiset ovat menneet tasan, molemmat joukkueet ovat voittaneet vieraissa. Edellisen kerran, kun RoKi oli Jyväskylässä, voittivat rovaniemeläiset 5-1 vahvan toisen erän turvin.

Ratkaisukohdat

JYP-Akatemian itseluottamus on ollut viime aikoina kovalla koetuksella. Onnistumisia hyökkäyspäässä ei ole tullut toivotulla tavalla ja hurrikaaniryhmä onkin hävinnyt edelliset kolme otteluaan niukalla erolla. Viimeksi IPK:n vieraana Akatemialla oli monia laadukkaita maalipaikkoja, mutta itseluottamuksen puute näkyi puristamisena.

Mikäli Akatemia haluaa saada putkensa poikki, pitää joukkueen myös noudattaa sovittua ottelusuunnitelmaa paremmin. Pelaajien syötöt ovat menneet ohi lapojen ja harhasyöttöjen ansiosta vastustajat ovat päässeet ratkaisemaan. Puolustuspelaaminen on ollut Akatemialla hyvällä tasolla.

Akatemian pelityylinä on edelleen erittäin aktiivinen karvauspelaaminen ja nopeat suunnanmuutokset. Mikäli joukkue voiton mielii ottaa, pitää syöttöjen napsua paremmin lapoihin.

Edellisessä ottelussa RoKilla oli vaikeuksia saada peliään käyntiin. Syötöt olivat huonoja ja kiekko karkasi aivan liian usein. Siitä huolimatta rovaniemeläisjoukkue otti tärkeän voiton, kun kolmannessa erässä RoKi lähti pelaamaan paremmin omaa peliään.

Ottelusta on varmasti tulossa vauhdikas ja viihdyttävä, kun RoKin vahvuuksiin kuuluu nopea pelin kääntäminen ja tätä kautta vahva vastahyökkäyspelaaminen. Vastahyökkäykset ovat myös olleet tavallista suoraviivaisempia, ja kun RoKin syötöt napsuvat lapoihin näissä, on joukkue vaikeasti pysäytettävä.

Seuraa Heitä

Joel Sund #67 |

Laitahyökkääjä

Romuluinen hyökkääjä omistaa tulisen laukauksen. On tehnyt kymmenen maalia tällä kaudella ja mieheltä odotetaan maaleja vieläkin enemmän.

Artjom Pugolovkin # |

Vasen laitahyökkääjä

Mies tuli Venäjältä ja pelasi eilen ensimmäisen ottelunsa. Väläytteli ja sai laitettua kiekon tyhjiin edellisessä ottelussa. Miehen erikoisosaaminen ovat ilmaveivit ja teki tällä tavoin myös maalin Venäjällä aikoinaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle