Jyväskylään vieraita napapiiriltä

MESTIS / Ennakko
Kapteeni Henri Joki-Erkkilä johdattaa joukkueensa Jyväskylään.
Kuva © Timo Savela
Jyväskylän lauantai-illassa toisistaan ottavat mittaa JYP-Akatemia ja Rovaniemen Kiekko. Molemmat kärsivät tappion perjantaina, joten nyt haussa on paluu voittojen tielle.

Sarjassa kymmenentenä majaileva RoKi sai perjantaina kotihalliinsa vieraaksi Kiekko-Vantaan. Isännät roikkuivat pitkään pelissä mukana, mutta lopulta pisteet karkasivat Vantaalle lukemin 3-5. Tuttuun tapaansa rovaniemeläiset puolustivat ahkerasti ja uhrautuvasti, mutta omat virheet koituivat kohtaloksi.

JYP-Akatemia matkusti perjantaina TUTOn vieraaksi Turkuun. Ottelu oli pitkään tasainen, ja vielä kahden erän jälkeen jyväskyläläiset johtivat kamppailua. Viimeisessä erässä vauhti hyytyi, ja TUTO otti pisteet kotiinsa maalein 5-2.

RoKi sai kauteen hyvän alun, mutta nyt takana on kaksi peräkkäistä tappiota. Joukkueen puolustuspeli on toimivaa, tosin henkilökohtaisia virheitä tapahtuu liikaa. Hyökkäyskalusto on kultakypärä Henri Fominin takana melko nimetön, mutta päästessään antamaan painetta vastustajalle se saa ajoittain vaarallisia tilanteita aikaiseksi.

JYP-Akatemia on saalistanut kuudesta ensimmäisestä ottelustaan hienot neljä voittoa. Nuoren miehistön otteet ovat kuitenkin hieman aliahdelleet otteluiden sisällä. Jokipoikia vastaan se oli lähellä menettää neljän maalin johtonsa, ja Turussa voitto karkasi viimeisessä erässä.

Koska RoKi pelasi perjantaina kotonaan, on sillä ohjelmassa pitkä matkustaminen vajaan vuorokauden aikana. Myös kotijoukkue saapuu paikalle Turusta, joten bussikilometrit hieman tasoittuvat.

RoKin maalilla tekee ensiesiintymisen lainamies Oskari Setänen. Pikkuhurrikaaneilta sivussa on hyökkääjä Topi Nättinen.

Seuraa Heitä

Oskari Setänen #32 |

Maalivahti

TPS-vahti siirtyi kuukauden lainasopimuksella Rovaniemelle, ja pelaa ensimmäisen ottelunsa joukkueen paidassa lauantaina. Peliaika ollut syksyllä vähissä, nyt näytön paikka tarjolla.

Samuel Salonen #91 | 1

Laitahyökkääjä

Vaasalaiskasvatti on pelannut tehokkaan alkukauden, ja jahtaa nyt pisteitä rovaniemeläisten kustannuksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle