Hiljaa, kuolonkellot kajahtaa

MESTIS / Ennakko
Ilmeet Akatemian aitiossa eivät ole olleet iloisia
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Lauantai-iltana Jyväskylässä nähdään Mestiksen jumbokamppailu, kun RoKi saapuu JYP-Akatemian vieraaksi. Joukkueet kisaavat enää lähinnä karsijan paikan välttämisestä.

Tapahtuuko kevään ihme?

JYP-Akatemian henkistä kanttia on kokeiltu tosissaan. Viimeisin merkki selkärangan murtumisesta nähtiin keskiviikkona, kun Akatemia hävisi K-Vantaalle lukemin 7−0.

Viime kausina on totuttu näkemään se, että Akatemia on ollut parhaimmillaan, kun paine on kovaa. Akatemian parhaat pelit on nähty juuri runkosarjan loppupuolella, jolloin joukkueen esitykset ovat kokeneet kuin ihmeparantumisen. Jyväskylässä todella toivotaan jälleen samaa.

Jatkuuko vierasvoittoputki?

RoKi on saalistanut vierasotteluistaan enemmän pisteitä kuin kotonaan ja kahdesta viimeisimmästäkin reissupelistä joukkue nappasi voitot. Vieraissa pelit ovat yleensä tiukkoja yhden maalin otteluita, kun taas kotona lukemat tulostaululla ovat vaihdelleet usein selvien voittojen ja murskatappioiden välillä.

Lappilaisten otteet voivat ailahdella railakkaasti otteluiden sisällä, kun joukkueen peli ei ole loksahtanut vielä täysin kohdalleen. Eilisen kaltaisella ehjällä esityksellä ja maltin pitämisellä johtoasemassa RoKi voi haastaa useimmat Mestis-joukkueet, mutta nukahdusten sattuessa rovaniemeläisryhmä on pahasti purjeissa.

Löytyykö kypsyys?

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella neljästi, ja joka kerta ottelu on päättynyt kotijoukkueen voittoon. Suurin ryöpytys nähtiin edellisellä kerralla, kun rovaniemeläiset päihittivät Akatemian peräti 7−0-lukemin.

Jyväskylän otteluissa RoKi on ollut pitkiäkin pätkiä niskan päällä, mutta kypsyys ei ole riittänyt otteluiden voittoon. Keltapaidoille on sattunut ikäviä virheitä, joista Akatemia on rokottanut kovalla prosentilla.

Seuraa Heitä

Juuso Pulli #6 |

Puolustaja

Vastikään loukkaantuneiden kirjoista palannut Pulli on pelannut nyt muutaman ottelun, joiden aikana peli on ollut vielä hakemista. Kuuluu Akatemian vastuunkantajiin, joten tasonnostoa odotellaan tosissaan.

Olli-Aleksi Pietilä #9 |

Laitahyökkääjä

Pietilä on ollut molemmissa otteluissa vanhan kotiyleisönsä edessä melko pirteä. Osuuko vihdoin myös maalipuiden väliin?

» Lähetä palautetta toimitukselle