Usko koetuksella Jyväskylässä

MESTIS / Ennakko
Mikko Virtanen on ollut yksi suurimmista pettymyksistä
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
JYP-Akatemia saa sunnuntaiseksi vieraakseen Heinolan Peliitat. Huikean alkukauden jälkeen Peliittojen kurssi on ollut laskusuhdanteessa, kun taas isännät hakevat itseään edelleen.

Aika astua esiin

JYP-Akatemian joulukuu kuvasi koko kulunutta kautta erinomaisesti. Kuun yhdeksän ottelua tuottivat vain kaksi ottelua, eikä joukkueen peliesityksestä ollut aavistustakaan ennen peliä. Otteet ovatkin näyttäneet siltä, että nuoren ryhmän usko on ollut todella kovalla koetuksella, kun voittoja ei ole tippunut. Akatemia toivookin, että johtavat pelaajat astuisivat esiin aiempaa paremmin. Erityisesti Mikko Virtanen on ollut suuri pettymys.

Vailla kärkeä

Peliittojen otteet ovat olleet varsin ailahtelevia. Joukkue pystyy sarjalle tyypilliseen tapaan voittamaan minkä joukkueen tahansa, mutta hyvän ja huonon päivän ero on ollut liian suuri. Sunnuntaina onkin mielenkiintoista nähdä, minkälainen on heinolalaisten peli-ilme, kun terävin kärki Miska Siikosen, Eetu Sopasen ja Emil Larmin johdolla ei ole käytettävissä. Koska Pelicans pelaa samana päivänä, myös esimerkiksi pistenikkari Miika Roineen poissaolo olisi Peliitoille katastrofi.

Laina-apuja

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet melko tiukkoja vääntöjä. Peliitat vei kaksi kauden ensimmäistä kohtaamista, mutta kaksi viikkoa sitten Akatemia ryösti pisteet Heinolasta. Tuolloin esiin nousivat liiga-avut Markus Nenosen johdolla, joiden pelaaminen myös tässä ottelussa on mahdollista JYPin vapaan viikonlopun vuoksi.

Seuraa Heitä

Christian Silfver #3 |

Puolustaja

Joukkueen ehdoton ykköspakki. Kerää illasta toiseen suuria peliminuutteja ja rooli erityisesti hyökkäyssuuntaan on todella suuri. Tästä huolimatta Silfverin tehotilasto on yksi joukkueen rumimmista, kun lukema on valahtanut kahdeksan astetta pakkasen puolelle.

Mikko Virtanen #38 |

Keskushyökkääjä

Viime kaudella tehopörssin voittaneen Virtasen kausi on sujunut Mestiksen osalta katastrofaalisen huonosti. Kuusi tehopistettä 16:een otteluun on heikko lukema, mutta ennenkaikkea joukkueen kolmanneksi huonoin teholukema -12 on Akatemian kannalta kestämätön tilasto.

» Lähetä palautetta toimitukselle