Peliitat janoaa pisteitä kuumalta Akatemialta

MESTIS / Ennakko
Heinolaismiehistö kaipaa onnistumisia Jyväskylän keskiviikkoillasta.
Kuva © Timo Savela
Viimeisestä pudotuspelipaikasta hurjaa kamppailua käyvä Heinolan Peliitat matkustaa Jyväskylään tulikuuman JYP-Akatemian vieraaksi. Ottelusta ei panosta puutu, sillä myös hurrikaaniryhmä kaipaa kiivaasti pisteitä taistelussa pudotuspelien kotiedusta.

Heinolan Peliitat ovat viisi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Heinolalaisille illan ottelu on äärimmäisen tärkeä, sillä yhdeksäntenä sarjataulukossa majaileva KeuPa on tasapisteissä Peliittojen kanssa ja eroa Kiekko-Vantaaseenkin on vain kaksi pistettä.

Peliitat kärsi viime viikolla tappion Akatemialle, mutta heinolalaiset onnistuivat saalistamaan perjantaina kotiluolassaan tärkeät kaksi pistettä Hokilta voittolaukauksien jälkeen lukemin 4-3. Kotijoukkue väänsi itsensä tasoihin kajaanilaisia vastaan vajaa kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä vieden lopulta koko ottelun nimiinsä Felix Westermackin onnistuttua ainoana voittolaukauksessaan.

Loistavan kauden pelannut JYP-Akatemia on viisi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä sarjataulukon kolmannella sijalla. Kärkikaksikko on karannut käytännössä jo jyväskyläläisten ulottumattomiin, mutta hurrikaaniryhmä kaipaa vielä kiperästi pisteitä, sillä ottelun enemmän pelannut Hokki väijyy Akatemiaa kolmen pisteen päässä ja ottelun vähemmän pelannut TUTO viiden pisteen päässä.

Jyväskyläläisten viime viikko oli täydellinen, kun hurrikaaninutut nappasivat täydet pistepotit Peliittoilta, KooKoolta ja K-Vantaalta. Lauantaina tasaisen avauserän jälkeen Akatemian sankariksi nousi joukkueen uusi kapteeni Topi Nättinen, joka latoi vantaalaisten verkkoon puhtaan hattutempun johdattaen joukkueensa voittoon lukemin 4-1.

Akatemia ja Peliitat ovat kohdanneet toisensa viisi kertaa kuluvan kauden aikana. Jyväskyläläiset ovat olleet kauden mittaan heinolalaisten niskan päällä napaten voiton neljään otteeseen. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat toisensa viikko sitten Heinolassa, jolloin hurrikaaninutut veivät maali-iloittelun nimiinsä lukemin 4-9.

Seuraa Heitä

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Kapteeniksi nostettu Nättinen on kantanut valmennusjohdon antaman vastuun miehekkäästi iskien lauantaina kolme osumaa vantaalaisten reppuun.

Kimi Koivisto #62 |

Laitahyökkääjä

Koivisto iski joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kaksi maalia ja yhden syöttöpisteen. Hurjaa pudotuspelikamppailua käyvä heinolalaismiehistö kaipaa Koiviston tehoja myös keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle