Yli-innokkuutta havaittavissa − LeKi vastaiskemään hurrikaanipaidat nurin

MESTIS / Ennakko
LeKin on ollut viime aikoina hyvässä vireessä.
JYP-Akatemia saa lauantaina vieraakseen LeKin. Molemmat joukkueet ovat olleet vähintään kohtalaisessa vireessä joulun alla.

JYP-Akatemia ennätti pari viikkoa sitten neljän ottelun voittoputkeen, mutta viime aikoina on jälleen ollut hieman hiljaisempaa. Viimeisestä kolmesta ottelusta pistepussi on lihonnut vain kahdella pisteellä. Edellisessä ottelussa Peliitat oli parempi luvuin 0−3.

Myös LeKi pääsi hienoon voittoputkeen, joka katkesi keskiviikkona Hermeksen vierailuun. Perjantaina lempääläiset taistelivat sarjapisteistä Jokipoikien kanssa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Lokakuussa Lempäälässä Akatemia oli etevämpi 2−3-lukemin.

Puuttuvatko johtotähdet

Loukkaantumiset ja maajoukkueottelut ovat tuoneet pieniä vivahteita molempien joukkueiden kokoonpanoon. Molempien seurojen vahvayhteistyö liigan suuntaan syö lauantaina mahdollisesti runsaan määrän maalintekopotentiaalia.

JYP nappasi jälleen Arttu Likolan, joka on kuulunut ehdottomasti jyväskyläläisten pirteimpiin yksilöihin. Tappara puolestaan kutsui pelaajapulaansa lievittämään Anton Levtchin, joka on noussut Mestiksen kirkkaimpien tähtien joukkoon.

Menetys kirpaisee todennäköisesti Akatemiaa enemmän, sillä joukkue on kärsinyt valtaisista maalinteko-ongelmista. Joukkue saa luotua hyviäkin paikkoja, mutta viimeistely on ontuvaa.

LeKin tulosvastuuta kantaa esimerkiksi Santeri Vuoti. Hyvin luisteleva nuorukainen onkin lempääläisten yksi täsmäaseista, kun Akatemia taistelee puolustusvalmiutensa kanssa. Jos saukkopaidat onnistuvat selvittämään Akatemian innokkaan karvauksen, luvassa on maukkaita maalipaikkoja vastahyökkäyksistä.

Seuraa Heitä

Ville Tiitinen #55 |

Puolustaja

Nuori puolustaja iski viikonloppuna Hokin verkkoon komeat 1+2 tehot. Alkukausi on pisteiden osalta ollut hieman vaisu, joten Hokki-ottelun kaltaisia onnistumisia kaivataan lisää.

Santeri Vuoti #3 |

Vasen laitahyökkääjä

Vuotin pistesarake (21) on komea, mutta kokonaisvaltaisuus rakoilee. Onnistumisia kokonaisvaltaisuudessa sekä tasakentällisin kaivataan, sillä teholukema on viisi astetta pakkasen puolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle