Maajoukkuepuolustajalla vahvistunut LeKi Akatemian vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Juha Juujärven joukot vahvistuvat itävaltalaisella puolustajalla.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
JYP-Akatemia mittelee keskiviikkona LeKiä vastaan. Molemmat joukkueet majailevat sarjataulukon häntäpäässä, joten ottelua voi pitää tietynlaisena kuuden pisteen otteluna.

JYP-Akatemialle edellinen ottelu oli todellinen helpotus. Nousujohdanteisia peliesityksiä esittänyt hurrikaaniryhmä sai palkkion myös tuloksen muodossa, kun RoKi kaatui 4−2-lukemin. Joukkueen kapteeni Mikko Virtanen kertoi, että tuo ottelu oli ikäänkuin pudotuspelien alku Akatemia-leirissä.

− Ainoa tavoite tähän otteluun oli voitto. Pääasia, että jätkät juhlivat tuolla kopissa nyt, komppasi päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi ottelun jälkeen.

Suurin asia Akatemialle viime kierroksina oli kärjen paluu JYPin puolelta. Hyökkäyskalustosta löytyykin nyt terävä kärki ja hyvää leveyttä, eikä sentteripeli ei ole enää pelkästään Mestis-tulokkaiden varassa. Ahvenjärvi onkin hajauttanut tehojaan, sillä kolme parasta hyökkääjää Waltteri Lehtonen, Samuel Salonen ja Mikko Virtanen ovat kaikki pelanneet eri ketjuissa.

Pieni huolenaihe kohdistuu jyväskyläläisleirissä puolustuspäähän. Puolustuskalusto tukee hyökkäyksiä innokkaasti ja nukahduksia omalla alueella sattuu ajoittain. Esimerkiksi edellisessä ottelussa RoKi iski molemmat maalinsa huolimattomasta puolustuspelaamisesta. Karmein esimerkki oli RoKin toinen maali, kun vieraat pääsivät alivoimansa aikana kolmella yhtä vastaan ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi RoKin maaliin.

Putki poikki

LeKin viime viikko sujui melko mielenkiintoisissa merkeissä, kun lempääläiset kohtasivat sarjataulukon ykkösen ja kakkosen. Ensin Jukurit kaatoi LeKin 6−2, mutta lauantaina Hokki kaatui komeasti samoin lukemin.

Ottelu Hokkia vastaan olikin yksi kauden kauden parhaista. Tehokkaan viimeistelyn päälle johtoaseman suojelu oli äärimmäisen hyvää. Voitto vapauttikin ilmapiiriä saukkoleirissä, sillä samalla katkesi neljän ottelun tappioputki.

LeKi koki kovan menetyksen ainakin paperilla, kun kultakypärä Henri Tuominen liittyi Ilveksen vahvistukseen. Takaa on kuitenkin noussut hyviä paikkaajia. Erityisesti Sami Laakson johtama ketju on ollut vakuuttava.

Yksi mielenkiintoinen yksityiskohta ottelun alla on Daniel Mitterdorferin liittyminen saukkopaitojen vahvuuteen. Juho Mielosen siirryttyä Ranskaan pakkivahvistukselle tuli kova tarve. Mitterdorfer kuuluu Itävallan maajoukkueen vakikalustoon. Puolustaja edusti Itävaltaa muun muassa viime kevään MM-kisoissa.

Seuraa Heitä

Patrik Forsberg #3 | Hokki

Puolustaja

Sattuu ja tapahtuu -tyylisesti pelaavalla Forsbergilla löytyy potentiaalia myös hyökkäyssuuntaan, mutta tulos on ollut varsin laihaa. Lauantaina mies onnistui iskemään maalin, joka oli itseluottamuksen kannalta tuikitärkeä.

Daniel Mitterdorfer # |

Puolustaja

26-vuotias itävaltalainen on kiekkoillut lähes koko uransa kotimaassaan Itävallassa. Ainoa poikkeus löytyy kaudelta 2007-08, kun puolustaja kiekkoili 25 ottelua HPK:n A-junioreissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle