Akatemia hyökkää sarjakärjen kimppuun

MESTIS / Ennakko
Kouvolalaiset ovat olleet vakuuttavassa vireessä.
Kuva © Antti Varonen
Kauden yllättäjä JYP-Akatemia yrittää jatkaa voitokasta viikkoaan kotiluolassaan. Kotijoukkueella on luvassa kuitenkin vaikea iltapuhde, sillä vastaan asettuu kuluvalla kaudella jo kolmesti jyväskyläläiset voittanut KooKoo.

Vaikean marraskuun jälkeen JYP-Akatemia on onnistunut parantamaan otteitaan. Kolmantena sarjataulukossa majailevat jyväskyläläiset ovat saalistaneet joulukuun kolmesta ottelusta seitsemän pistettä kasaan. Keskiviikkona hurrikaaniryhmä kävi onnistuneella ryöstöretkellä Kajaanissa, kun Hokki kaatui vierailijoiden käsittelyssä lukemin 2-4.

Akatemian syyskautta voidaan pitää todellisena onnistumisena, sillä moni ei ennen kauden alkamista ollut valmis jakamaan nuorille jyväskyläläisille pudotuspelikorttia. Paikan saadessaan nopeasti peliä kääntävät hurrikaaninutut ovat pystyneet myös hallitsemaan pelivälinettä pelirohkealla ilmeellä.

− Pyritään siihen, että oltaisiin vielä enemmän kiekossa. Se on kuitenkin iso asia, että uskalletaan pelata kiekon kanssa ja saadaan oikeat rytmit hyökkäyspelaamiseen. Mielestäni tänään olimme aika hyvillä linjoilla niiden asioiden kanssa, pohti Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi keskiviikkoillan ottelun päätyttyä.

Kouvolan KooKoo on karannut jo yhdeksän pisteen erolla Mestiksen piikkipaikalle. Kouvolalaiset ovat saalistaneet syksyn mittaan pisteitä tasaisella tahdilla, eivätkä mustaoranssit ole jääneet vielä kertaakaan täysin ilman pisteitä kahdessa peräkkäisessä ottelussa.

Keskiviikkona KooKoo kärsi tappion TUTOlle tiukan kamppailun jälkeen jatkoajalla lukemin 2-1. Vierailijat onnistuivat vielä nousemaan ottelussa tasoihin viimeminuuteilla Esa Lehikoisen maalilla, mutta kouvolalaiset joutuivat lähtemään lopulta kotimatkalle ainoastaan yksi piste mukanaan.

KooKoo ja JYP-Akatemia ovat kohdanneet toisensa kolmesti kuluvan kauden aikana. Kouvolalaiset ovat olleet ikävä vastustaja hurrikaaniryhmälle, sillä mustaoranssit on poistunut jokaisella kerralla kaukalosta kolme pistettä mukanaan. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat lokakuun loppupuolella Kouvolassa, jolloin kotijoukkue kaatoi jyväskyläläiset lukemin 4-2.

Seuraa Heitä

Henri Auvinen #2 | KeuPa HT

Puolustaja

Auvinen kuului keskiviikkona Akatemian sankareihin iskiessään kaksi maalia puolustajan paikalta.

Jarno Lippojoki #44 |

Puolustaja

TUTOa vastaan kovimman peliajan kellottanut Lippojoki kuuluu joukkueensa puolustuksen tukipilareihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle