Keski-Suomen herruus jaossa − Akatemian vuoristorata taitekohdassa

MESTIS / Ennakko
Esimerkiksi Riku Pitkänen on maksanut hintaa, mutta tulostaululla se ei aina ole näkynyt.
JYP-Akatemia saa Keski-Suomen paikalliskamppailuun vieraakseen KeuPa HT:n. Isoveljen roolin napannut keuruulaisjoukkue pyrkii parantelemaan asetelmiaan pudotuspeleissä, kun taas Akatemia yrittää päästä pudotuspeleihin.

JYP-Akatemian kausi on ollut todellista vuoristorataa, eikä joukkue ole pystynyt lunastamaan täyttä potentiaaliaan. Viime kaudella sarjapaikastaan karsinut jyväskyläläisjoukkue haluaa välttää saman kohtalon tälläkin kaudella, mutta se ei ole kirkossa kuulutettua. Karsintapeikko häärii vain pisteen päässä.

Kuuden ottelun tappioputki tuli päätökseensä viimeisessä ottelussa ennen taukoa, kun RoKi kaatui 6−1-lukemin. Mukana oli jopa ansaittua tuuria, sillä kova työ ei Akatemian kohdalla ole monessa ottelussa tuonut palkintoa.

Erityisesti maalinteko on ollut hankalaa, vaikka ajoittain joukkue on luonut vähintään tarvittavan määrän maalipaikkoja. Viime aikojen kuvastavin tekijä onkin ollut, että lukuisat maalit ovat tulleet hieman puskista.

Akatemian kannalta toivottavaa olisi, että voitto toi riittävää rentoutta tekemiseen, jotta mailanpuristaminen kaikkoaisi. Rauhallisuutta ja rentoutta kaivataan maalinteon lisäksi eritoten pelinavaamiseen, joka on ollut murheenkryyni.

Mättääkö KeuPa maaleja?

KeuPa sai jo pelituntumaa, kun joukkue kävi Espoossa häviämässä keskiviikkona. Väläyttelyt ylivoimalla eivät riittäneet, kun lopun kiri jäi hieman vaisuksi.

Kolme viidestä kohtaamisesta voittanut keuruulaisjoukkue mätki edellisessä kohtaamisessa taululle murskalukemat, kun ottelu päättyi 9−3. Tuo ottelu oli hyvä esimerkki joukkueen tehokkaasta viimeistelystä, sillä juuri tuon enempää joukkueella ei maalipaikkoja ollut.

KeuPan iskunpaikka muhii aktiivisessa hyökkäyspelaamisessa, sillä Akatemian viisikkopuolustus omalla alueella on haavoittuvainen. Toisaalta omalla alueella ykkössektorin tukkiminen on tärkeää, sillä Akatemia tekee lähes kaikki maalinsa maalinedustalta.

Mielenkiintoinen yksityiskohta ottelun kannalta on se, että sarjan huonoin kotijoukkue KeuPa on Mestiksen paras vierasjoukkue. Vaikka KeuPa hävisikin edellisen ottelunsa päätöserässä, joukkueen erikoisuus on ollut nousujohteiset esitykset.

Seuraa Heitä

Aleksi Luhtalampi #19 |

Hyökkääjä

Uutta nostetta uralleen Jyväskylästä hakeneen Luhtalammen kausi ei ole sujunut täysin onnellisten tähtien alla. Pisteitä kaivataan.

Joose Antonen #48 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Lukosta pelipaikkaa hakenut Antonen ei ole onnistunut tavotteissaan. Taidot riittävät pitkälle, mutta kokonaisvaltaisuutta kaivataan.

» Lähetä palautetta toimitukselle