Kamppailu maakunnan herruudesta jatkuu Jyväskylässä

MESTIS / Ennakko
Ottaako JYP-Akatemia toisen kiinnityksen Keski-Suomen Mestis-herruuteen?
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Keski-Suomen herruutta ratkotaan toistamiseen tällä kaudella, kun KeuPa matkaa Jyväskylään JYP-Akatemian vieraaksi. Edellisen, Mestiksen avauskamppailun hoiti JYP-Akatemia, mutta nyt on vastassa huomattavasti kokeneempi KeuPa, eikä yhtään pistettä jaeta ilmaiseksi Hippoksen illassa.

Avauskamppailun jälkeen on maakunnan ja Suomen kiekossa tapahtunut paljon. KeuPa on taistellut pirteästi ja opetellut sarjan kujeet, vaikka sarjataulukossa se sijoittuukin peränpitäjän paikalle. Samalla JYP-Akatemia on yllättänyt asiantuntijat ja porskuttaa suurten joukossa sarjan kolmantena. Joukkueella on ennen tätä ottelua allaan kaksi peräkkäistä voittoa murskaavalla maalierolla 12-1.

Ratkaisijoita illan kotijoukkueella riittää laajalla rintamalla. Ykköstähtenä kiitää tällä hetkellä Joonas Sammalmaa, mutta tässä joukkueessa kuka tahansa pystyy ottamaan tarvittaessa ratkaisuvastuuta.

Vieraiden keihäänkärkenä häärivät kaksi ensimmäistä ketjua, jotka ovat kauden mittaan osoittaneet vaarallisuutensa jokaisen kohdatun vastustajan päädyssä. KeuPan kultakypärää kantaa Juuso Mörsky, joka on viime peleissä noussut melkoisen hankalaksi pideltäväksi hyökkäyspäässä.

Maalivahtiosasto on molemmilla joukkueilla kunnossa. Vierailla on varaa valita kahdesta ja kotijoukkueella jopa kolmesta suhteellisen tasan pelanneesta maalivahdista. Jokainen veräjänvartija kummastakin joukkueesta täyttää varmasti paikkansa tolppien välissä.

Jaettaessa maakunnan Mestis-herruutta toinen osa tulee olemaan edeltäjänsä kaltainen, eli tiukka ja tunteikas. Pelaajat tuntevat hyvin toisensa ja katsomo tulee pullistelemaan molempien joukkueiden kannattajia.

Myös paikallisradio on huomioinut tämän ja pitää hurmosta yllä erikoislähetyksillä ennen ja jälkeen ottelun. Jyväskylässä tullaankin näkemään keskiviikkona hurja taistelu pisteistä, joka ei takuulla jätä kylmäksi kannattajia, valmentajia tai pelaajia.

Seuraa Heitä

Joel Sund #67 |

Laitahyökkääjä

Ensimmäisessä osassa loistanut Sund on ennakkoluuloton rymisteljä ja tehnyt jo oman piste-ennätyksensä Mestis-tasolla. Kova laukaus ja röyhkeä tyyli takaavat vielä kasan lisäpisteitä kauden mittaan.

Kaarlo Jormakka #15 |

Laitahyökkääjä

Fanien suosikki taklaa, taistelee ja siinä sivussa syntyy maalejakin. Minkälaiseen lentoon mies yltyy entisellä kotiareenallaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle