Akatemia ja satumainen viimeistely − Omat koirat liekeissä

MESTIS / Ennakko
Tiukkoja tilanteita riittänee jälleen Akatemian maalilla.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Mestiksen tuplapeliviikonloppuna JYP-Akatemia kohtaa KeuPa HT:n. Joukkueet tuntevat toisensa erinomaisesti, eikä vanhojen tuttujen kohtaamisilta vältytä.

JYP-Akatemia pelasi viime viikolla kaksi ottelua keräten niistä viisi pistettä. Ensin Hokki kaatui voittolaukauskisassa ja sen jälkeen IPK Iisalmessa lukemin 2−4.

Voittojen takeena oli hieman rakenteeltaan parantunut sekä eritoten tehokkuudeltaan terästäytynyt hyökkäyspelaaminen. Kahden ottelun 13 maalipaikkaa toivat kuusi osumaa varsinaisella peliajalla.

Tehokkuuden takuumiehenä oli Akatemia-nuttuun palannut Arttu Likola. Myös keuruulaislähtöinen Waltteri Lehtonen avasi maalitilinsä kuluvan kauden osalta, ja on ollut vaarallinen.

Akatemian suurimmat ongelmat liittyvät paineen purkamiseen omalla alueella. Erityisesti paineen alta poispääseminen on ollut haastavaa, kun kovan paineen aikana puolustajat ovat jääneet avauspelaamisessa yksin.

Akatemia toivookin erityisesti Kai Lehtisen heräämistä, joka on ollut alkukaudella joukkueen heikoin lenkki. Peräti 19 kertaa vastustajan maalin aikana kentällä ollut Lehtinen kolkutteli jopa liigan portteja kauden alussa. Toiseksi eniten maaleja omiin on kerännyt Anton Stråka, 14 kappaletta. Hänenkin tehotilastonsa on 11 pykälää parempi, -2.

Selviääkö KeuPa alusta?

Myös KeuPa keräsi maajoukkuetauon jälkeisistä kahdesta ottelustaan viisi pistettä, kun reppuun tarttuivat Jokipoikien ja TUTOn päänahat.

Erityisesti TUTO-ottelussa joukkue oli suurissa vaikeuksissa ottelun alussa, mutta peli parani koko ajan. Tästä osoituksena jatkoaikavoiton nappaaminen Samuel Salosen johdolla. Salonen jakaa myös pistepörssin kärkipaikkaa, joten nimi on mielessä muutenkuin kuin Akatemia-taustan vuoksi.

Ongelmat ensimmäisen 40 minuutin aikana ovatkin olleet usein läsnä, mutta päätöserässä KeuPa on onnistunut nappaamaan tärkeitä pisteitä. Keuruulaiset toivovatkin selviytyvänsä alun aktiivisesta hurrikaanilaumasta mahdollisimman kuivin jaloin.

Suurimpia selvitettäviä ongelmia vierasjoukkueen keskuudessa on kotijoukkueen tapaan paineen alta pois pääseminen.

Maasalo (kuvassa keskellä) on toivottu palaaja keuruulaisten pelaajavahvuuteen.

Vanhoja tuttuja ja tunnelmaa

Molempien joukkueiden rivistöstä löytyy tukku pelaajia, jotka ovat edustaneet myös vastustajan sotisopaa. Erityisesti KeuPan rivistöstä näitä löytyy useampia.

Tällaisia tuli pari lisää, kun Panu Hyyppä ja Taneli Maasalo palasivat KeuPan vahvuuteen.

− Jos joillain, niin näillä herroilla on KeuPa-sydän. He välittävät tästä seurasta ja on hienoa saada heidät mukaan, päävalmentaja Mikko Heiskanen kommentoi seuran tiedotteessa uusia vahvistuksia.

Joukkueet kohtaavat uudestaan jo lauantaina Keuruulla. Tämänkin takia tunnelmaa tullaan varmasti näkemään. Paikalliskamppailuasetelman vuoksi kohtaamiset ovat totutusti vetäneet parhaiten yleisöä Hippoksen lehtereille.

Samaa toivotaan myös lauantain toiseen kohtaamiseen.

− Toivottavasti näiden herrojen paluu näkyisi myös katsomossa, sillä molemmat ovat oikeasti KeuPan miehiä ja Keuruun kaupungin lemmikkejä, Mikko Heiskanen lisäsi.

Seuraa Heitä

Waltteri Lehtonen #28 |

Laitahyökkääjä

Kauden ensimmäinen osuma vapautti keuruulaisen pelaamista. Väläytellyt myös upeita syöttöjään useampaan otteeseen.

Samuel Salonen #91 | 1

Laitahyökkääjä

Hattutemppu lauantaina kasvatti Salosen maalimäärän kuluvan kauden osalta seitsemään. Lisäosumia toivotaan myös vanhassa kotikaukalossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle