Sarjajumbo isännöi lohipaitoja

MESTIS / Ennakko
Alkaako JYP-Akatemian nousu perjantaina?
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Jyväskylän perjantai-illan Mestis-kamppailussa yhteen iskevät sarjan peränpitäjä JYP-Akatemia ja kolmen ottelun voittoputkessa liihottava Kiekko-Vantaa. Kotijoukkueen peliesitykset ovat viime aikoina olleet surkeita, ja nähtäväksi jää, saako Akatemia maaliverkot venymään kovakuntoista vantaalaisjoukkuetta vastaan.

Ei tarvitse olla kummoinen tilastonikkari huomatakseen, että nuoren kotijoukkueen pelissä on parannettavaa kaikilla osa-alueilla. Joukkue seilaa kuuden ottelun tappioputkessa, ja kolmen edellisen ottelun maaliero kertoo karua kieltään: JYP-Akatemia on tehnyt edellisessä kolmessa ottelussa kaksi maalia ja päästänyt 19.

Kotijoukkueen käskyttäjällä Jukka Ahvenjärvellä on varmasti täysi työ pitää hurrikaanipaitojen motivaatiota yllä vallitsevassa tilanteessa. Ajoittaiset taidonnäytteet otteluiden sisällä eivät ole kantaneet tuloksellista hedelmää, sillä kokeneet vastustajat onnistuvat illasta toiseen hyödyntämään omat paikkansa ailahtelevien jyväskyläläisten kustannuksella. Varmat ratkaisijat ovat jääneet kokolailla puuttumaan, vaikka esimerkiksi Topi Nättinen onkin esittänyt lupaavia otteita.

Kiekko-Vantaa ja laajan rintaman ratkaisijat

Odotuksiin nähden alkukaudesta hienosti suoriutunut ja sarjataulukon neljäntenä majaileva K-Vantaa on löytänyt vastuunkantajia laajasti kautta rosterin. Edellisessä pelissä lauantaina täyden pistepotin Heinolasta hakenut lohijengi luottanee Jyväskylässäkin omiin vahvuuksiinsa eli tiiviiseen joukkueena puolustamiseen ja kokeneeseen maalivahtiinsa Aaro Peltoseen.

Heinolasta napatut pisteet olivat kuitenkin joukkueelle vasta kauden ensimmäinen kolmen pisteen vierasvoitto, eikä vantaalaisvierailla ole syytä ylimielisyyteen Jyväskylässäkään ennakkosuosikin asemasta huolimatta. Materiaalista pitää löytää edelleen leveyttä, ja saa nähdä, heiluttaako vantaalaishyökkäyksessä hyvän statuksen saavuttanut Sanghoon Shin verkkoja Jyväskylässäkin. Vierailijoiden kokoonpanon kannalta on myös kiinnostavaa nähdä, palaako Artem Iossafov lohipaitojen mukaan HIFK:sta.

Ilman suurempia loukkaantumishuolia otteluun lähtevien lohipaitojen on kyettävä pitämään viime viikon tasainen pelirytmi myös Akatemian vieraana, jos vantaalaiset haluavat säilyttää hyvän syysvireensä.

Seuraa Heitä

Aleksi Rekonen #18 |

Laitahyökkääjä

Tehokkaan lokakuun pelannut Rekonen on jo tottunut ratkaisemaan otteluita henkilökohtaisella panoksellaan.

Valtteri Hotakainen #14 | Hermes

Keskushyökkääjä

Joukkueen parhaan pistemiehen on pystyttävä ratkaisuihin Kiekko-Vantaata vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle